L’IMO obté l'acreditació de qualitat de la Joint Commission International

El segell, reconegut símbol d'excel·lència en la cura de la salut a tot el món, avala el compromís de l'Institut amb una atenció al pacient segura i eficaç. És el primer centre oftalmològic ambulatori de Barcelona i el tercer a Espanya que aconsegueix aquest reconeixement

IMO- organización acreditada por la Joint Commission International

L'IMO ha obtingut el segell d'or de la Joint Commission Internationa (JCI) per a l'Acreditació d'Atenció Ambulatòria, cosa que demostra el compliment continu d'estàndards internacionalment reconeguts pel que fa a la qualitat en l'atenció i en la seguretat dels pacients. Aquesta prestigiosa acreditació de qualitat en la cura de la salut reflecteix, per tant, el compromís de les organitzacions que la reben amb una atenció mèdica segura i eficaç.

Amb aquest reconeixement, l’IMO es converteix en el primer centre oftalmològic de Barcelona a rebre de forma pionera el Gold Seal of Approval®, del qual gaudeixen només altres dos centres ambulatoris espanyols dedicats a la visió (a Palma i a Madrid) i un total de 27 organitzacions a Espanya. Arreu del món, existeixen al voltant de 900 les entitats sanitàries certificades per la JCI, entre hospitals, clíniques universitàries, laboratoris, transports mèdics i centres d'atenció primària, de cures prolongades i d’assistència a domicili, a més de centres ambulatoris (categoria a la qual pertany l'Institut).

Estàndards rigorosos de qualitat

Per obtenir el segell, l’IMO s'ha sotmès a una rigorosa avaluació in situ a l'octubre del 2016 i al febrer del 2017, en la qual un equip d'experts de la Joint Commission International han avaluat el compliment dels estàndards internacionals d'atenció ambulatòria relacionats amb una varietat d'àrees, incloent la seguretat del pacient, l’avaluació i la cura del pacient, l’anestèsia i la cura quirúrgica, la millora, la prevenció i el control d'infeccions, la governabilitat i el lideratge, la gestió d'instal·lacions, les qualificacions i l’educació del personal i la gestió de la informació. D'aquí a tres anys, l’IMO tornarà a sotmetre’s al procés d'avaluació per a reacreditar els seus estàndards, desenvolupats en consens amb experts mèdics, proveïdors de salut, avaluadors i pacients de tot el món.

Segons Paul Chang, vicepresident d'Acreditació, Normes i Mesures de la JCI, "l'acreditació proveeix les organitzacions d'atenció ambulatòria dels processos que contribueixen a millorar una varietat d'àrees, que van des de la formació del personal fins a la demostració de pràctiques líders en el sector ambulatori". El directiu de la JCI ha elogiat l’IMO "pels seus esforços per esdevenir una organització de millora de la qualitat i per aconseguir aquest pinacle que demostra un compromís amb la seguretat i l’atenció del pacient".

L'IMO disposa d'un equip bolcat en l'atenció al pacient, que dedica a cada cas tot el temps i els recursos necessaris per oferir una atenció òptima i personalitzada.

Per la seva banda, Francisca Rodríguez, directora executiva de l’IMO, ha afirmat que "rebre l'acreditació del principal organisme de millora i d’acreditació de la qualitat en la cura de la salut al món impulsa la nostra projecció internacional i ens consolida com a centre de referència que treballa per l'excel·lència, ja que implica la plena atenció i dedicació a uns rigorosos estàndards qualitatius". Tot això, amb l'objectiu de promoure, sobre la base dels principis de la JCI, un enfocament eficaç, estimulador de la millora contínua i centrat en el pacient, cosa que és "fruit del treball conjunt i de la implicació amb aquest propòsit per part de tota la institució", ha destacat Francisca Rodríguez.

Reconeixement internacional

No és la primera vegada que auditories externes avalen la qualitat assistencial i la seguretat a l’IMO. L'European Vision Institute Clinical Research (EVICR), la xarxa europea de recerca clínica en oftalmologia, va nomenar l’IMO Centre d'Investigació Oftalmològica per EVICR el 2016. Aquest reconeixement certifica el compromís del centre amb els més alts estàndards de qualitat i d’excel·lència en seus estudis i garanteix el compliment de protocols estandarditzats i, en conseqüència, de les guies internacionals de bones pràctiques clíniques. Així mateix, l’IMO també ha estat un centre oftalmològic pioner també a disposar, des del 2014, de la classificació més alta de bioseguretat en sales d'operacions (ISO 6) –normativa UNE 171340 d'AENOR (Associació Espanyola de Normalització i Certificació).