L’IMO investiga nous tractaments sense cirurgia

L’IMO analitza l’eficàcia de noves teràpies sense cirurgia als estudis que fa. Col•labora activament tant en investigacions nacionals com internacionals des dels seus inicis per trobar tractaments amb medicaments que controlin les malalties oculars.

Tot i que la majoria de les patologies oculars s’aborden a la sala d’operacions, cada vegada són més els casos en què el tractament amb medicaments és suficient per controlar una malaltia. I és probable que els propers anys aquest percentatge es dispari encara més. Això és possible gràcies als grans avenços en teràpies oculars que s’estan desenvolupant la darrera dècada.

IMO col•labora activament en aquests avenços per mitjà de la participació o la promoció d’estudis nacionals i internacionals sobre noves teràpies. En aquests moments investiga l’eficàcia de nous fàrmacs intraoculars per tractar diverses afeccions: l’edema macular diabètic, una teràpia gènica per a la retinosi pigmentària o sistemes d’alliberament lent d’esteroides a l’interior de l’ull per a infeccions oculars, però també injeccions intraoculars per a la Degeneració Macular Associada a l’Edat (DMAE) o nous col•liris per al tractament de malalties conjuntivals.