L’IMO i EUROLAM organitzen unes jornades de formació en cirurgia de retina per a oftalmòlegs de països on és difícil accedir a una formació pràctica

L’IMO acollirà per segon any consecutiu aquesta iniciativa de formació que té el suport d’EUROLAM Retina, una societat internacional d’especialistes en retina d’Europa i de l’Amèrica Llatina.

Els dies 14, 15 i 16 de setembre són la data escollida per a aquesta Preceptorship que té l’objectiu que aquests joves oftalmòlegs de l’Amèrica Llatina puguin formar-se amb els retinòlegs de l’IMO. Cada dia es faran conferències amb presentacions dels casos clínics de més interès i després s’organitzarà els alumnes en grups perquè puguin fer observacions als departaments de consulta, sala d’operacions, proves diagnòstiques i Wet Lab (cirurgia experimental). “Esperem que els participants puguin aplicar tots els coneixements adquirits al curs al llarg de la seva trajectòria professional“, explica el Dr. Borja Corcóstegui, especialista en retina de l’IMO.

Aquest curs és la segona edició de la preceptorship i es beneficia de l’experiència del primer, que es va fer l’any passat. En aquella ocasió vam tenir l’assistència d’un grup d’oftalmòlegs argentins que també van poder intercanviar experiències amb els especialistes en retina de l’IMO. “L’èxit de la primera edició del curs va fer que ens en plantegéssim una segona“, afegeix el Dr. Borja Corcóstegui. Amb cursos com aquest, l’IMO pretén millorar la qualitat de la formació oftalmològica en països en els quals és més difícil l’accés a una formació pràctica.