L’IMO acorda la formació d’oftalmòlegs egipcis

Especialistes del país transcontinental s’instruiran a l’IMO i doctors de l’Institut operaran i participaran en activitats docents a Egipte gràcies al pacte de col·laboració, rubricat a Egipte a l'estiu

Especialistes del país transcontinental s'instruiran a l’IMO i doctors de l'Institut operaran i participaran en activitats docents a Egipte

L'IMO i l'Organització General d'Hospitals Universitaris d'Egipte (GOTHI) han subscrit recentment un acord per impulsar la col·laboració científica i la difusió de know how entre els doctors de l'Institut i els oftalmòlegs del país transcontinental. Com a braç assistencial principal del Ministeri de Sanitat, la GOTHI agrupa prop d'una vintena de centres que, més enllà de l'atenció mèdica, promouen la recerca i la formació continuada dels seus professionals, pilars que comparteix l’IMO i que han motivat la cooperació entre ambdues entitats. L'acord afavorirà la incorporació d'oftalmòlegs egipcis als programes de màster que l’IMO desenvolupa amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) mitjançant sis cursos específics: vitri i retina, còrnia i cirurgia refractiva, segment anterior, glaucoma, oculoplàstica i estrabisme i oftalmologia pediàtrica. Així mateix, els especialistes locals també tindran la possibilitat de compartir estada amb els oftalmòlegs de l'Institut mitjançant observerships o períodes de rotació, com fan cada any més d'una cinquantena de professionals de tot el món. Aquesta oportunitat de conèixer de prop la praxi de l'equip mèdic de l'IMO també es traslladarà a les seves visites a Egipte, on diversos dels seus membres acudiran periòdicament per mostrar la seva experiència quirúrgica, portant a terme cirurgies de casos complexos, a més de participar en diferents activitats docents.

Professionals de referència

Prova del prestigi dels doctors de l'Institut entre la comunitat oftalmològica egípcia és el reconeixement del Dr. Carlos Mateo com a membre honorari de la Societat Àrab Africana d'Especialistes en Retina. Així mateix, el retinòleg de l’IMO és habitualment ponent destacat en congressos com l'International Meeting of the Egyptian Vitreoretinal Society o el Cairo Retina Meeting, al qual també va assistir el Dr. José García-Arumí en la passada edició. Però els professionals de l'Institut no només són un referent per als seus col·legues de professió sinó també, cada vegada més, per als pacients. En l'últim any, l’IMO ha realitzat més d'un centenar de visites i una vintena de cirurgies a famílies procedents d'Egipte, que acudeixen al centre buscant una atenció mèdica altament especialitzada i un tracte personalitzat i proper a través del Departament d’Internacional.

Acte de signatura de l'acord de col·laboració entre l'IMO i la GOTHI durant la visita de l'equip de l'Institut a Egipte.

 

Enfortir llaços

Amb la voluntat de "consolidar les relacions i continuar fomentant la cooperació internacional", el director mèdic de l’IMO, el Dr. Borja Corcóstegui, i la directora general, Francisca Rodríguez, s'han desplaçat a l’estiu a Egipte, on han rubricat l'acord amb la GOTHI. Acompanyats per Carlos Seguí, coordinador del Departament d'Internacional, i per Mohammed Hussein, membre d'aquest departament, van ser rebuts pel president de l'organització, el Dr. Hani Nasr, i per l'ambaixador espanyol a Egipte, Arturo Avello. La signatura del conveni de col·laboració, a la qual van assistir diversos mitjans de comunicació egipcis, va tenir lloc a l'hotel Grand Nile Tower del Caire i va donar pas a una estada de tres dies en què la delegació de l’IMO va tenir ocasió de conèixer el país i institucions de gran tradició oftalmològica, com el Memorial Institute of Ophthalmology, a Gizeh.