Les noves lents intraoculars per a presbícia o cataracta minimitzen les complicacions

L’IMO és centre pioner en la implantació de les noves lents intraoculars INCISE, les úniques que permeten una microincisió d’1,4 mm quan les habituals són de més de 2 mm

Les lents INCISE s’implanten a través d’una microincisió més petita que no les habituals

Les noves lents intraoculars INCISE, d’última generació, són les úniques al mercat que es poden implantar a través d’una microincisió d’1,4 mm quan les habituals solen ser de més de 2 – 2,2 mm. Tal com explica el Dr. Daniel Elies, especialista en còrnia i cirurgia refractiva de l’Institut, “aquesta reducció en la mida de la incisió suposa fer una cirurgia mínimament invasiva, que altera menys les estructures internes de l’ull i fa cicatritzar abans la ferida”. En conseqüència, s’aconsegueix accelerar la recuperació, cosa que suposa una experiència millorada tant per al pacient com per al cirurgià.

Minimitzen l’astigmatisme que pot induir la tècnica de facoemulsificació

Segons el Dr. Elies, “un altre avantatge significatiu d’aquestes innovadores lents és que, com que requereixen una incisió tan petita, són pràcticament anastigmàtiques, és a dir, minimitzen l’astigmatisme que pot induir la tècnica de facoemulsificació amb incisions més grans”.

Disminueixen l’opacitat capsular posterior, milloren la qualitat visual del pacient

A més, el material i el disseny amb què s’han fabricat les noves lents INCISE disminueixen l’opacitat capsular posterior, una complicació postoperatòria que, a llarg termini, produeix la disminució de la visió per fibrosi capsular. “Si aconseguim evitar aquest problema associat, el pacient no tindrà sensació de terbolesa ni pèrdua d’agudesa visual”, afegeix l’oftalmòleg. Per tot plegat, estem parlant d’un pas endavant en la millora de la qualitat visual del pacient, fet que apunta a una utilització cada cop més gran d’aquestes lents d’última generació: “hem començat a fer-les servir fa poc, però els bons resultats aconseguits fins ara conviden a continuar”, conclou Elies.

Es fan servir per reemplaçar el cristal•lí en pacients de cataracta o presbícia

Les lents intraoculars pseudofàquiques, com les INCISE, es fan servir per reemplaçar el cristal•lí o lent natural de l’ull quan es torna opac (cataracta) o quan té un problema refractiu (com ara presbícia, per exemple). En el primer cas, la pèrdua de transparència del cristal•lí impedeix el pas nítid de la llum i de les imatges fins a la retina; en el segon, la menor elasticitat disminueix la capacitat d’enfocar i acomodar. Tots dos processos són degeneratius i solen associar-se a l’edat, per la qual cosa a partir dels 50-55 anys la lent intraocular implantada sol ser òpticament millor que no pas el cristal•lí natural.