Les claus de la blefaroplàstia, la cirurgia de parpelles

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES
Les claus de la blefaroplàstia, la cirurgia de parpelles

El primer Baròmetre sobre Benestar Ocular, dut a terme recentment per Miranza  a més de 700 persones, ha posat de manifest que el 26% de les persones enquestades no se sent a gust amb l'aspecte dels seus ulls. Probablement, això es deu al fet que és una de les zones més representatives del nostre rostre. No obstant això, també és un dels trets que més acusen el pas dels anys.

A l'IMO Grup Miranza, comptem amb 5 experts en blefaroplàstia, la tècnica quirúrgica, que corregeix tant les bosses palpebrals, com l'excés de pell en aquesta zona. Actualment, és la cirurgia plàstica facial més demandada. 

Per tot això, entrevistem el Dr. Ramón Medel, amb més de 3.000 blefaroplàsties dutes a terme al llarg de la seva trajectòria professional, sobre les claus d'aquesta cirurgia.

Blefaroplàstia: abans i després

Abans i després de cirurgia de parpelles (blefaroplàstia) duta a terme pel Dr. Ramón Medel

En què consisteix la blefaroplàstia?

La blefaroplàstia és una cirurgia indicada per tractar les bosses palpebrals, com també l'excés de pell d'aquesta zona de la mirada. Segons la persona, podem intervenir dues o quatre parpelles (inferiors, superiors o totes dues) en un mateix procediment, el qual consisteix a reduir el volum de la bossa de l'ull i, a continuació, emplenar la ullera movent i col·locant el greix extret de la parpella del mateix pacient al lloc desitjat. Així, aportem volum a la zona i dotem el rostre d'un aspecte descansat. En el mateix moment de la cirurgia, també acostumem a aplicar una tècnica amb làser de CO2 anomenada resurfacing o un peeling químic, amb l'objectiu d'eliminar petites arrugues o imperfeccions i per estimular la producció natural de col·lagen. Així, aconseguim rejovenir substancialment la mirada i que la pell estigui molt més ferma.

A més, si el cas del pacient ho requereix, també podem oferir-li tractaments complementaris, que es poden fer el mateix dia de la blefaroplàstia. Els més freqüents són:

  • La correcció de la caiguda de les parpelles superiors (ptosi)
  • La cantoplàstia, a través de la qual modifiquem el punt del cantó extern de l'ull, en el qual s'uneixen la parpella superior i inferior per retornar-li tant la fermesa com el to
  • El lífting endoscòpic de celles, el qual aconsegueix reposicionar-les, en el cas que hi hagi un descens.

Qui pot fer-se una blefaroplàstia?

Generalment, es fa a persones que, amb el pas del temps noten l'aparició de bosses o de flacciditata la pell de les parpelles. En altres casos, poden aparèixer en pacients joves, a causa d'altres factors, com els hereditaris. També rebem pacients que s'han fet una cirurgia refractiva, per eliminar la dependència de les ulleres i que, quan ja no les fan servir, es veuen les bosses o una certa flacciditat palpebral que volen corregir.

Cada pacient té necessitats i peculiaritats que el fan únic. Per això, sempre mirem de personalitzar al màxim la cirurgia per aconseguir estar al nivell de les seves expectatives. En el meu cas, m'agrada transmetre'ls els meus dos objectius principals com a especialista:

  • No deixar marques visibles en el rostre
  • Uns resultats de la intervenció siguin tan naturals que no es pugui apreciar que s'han operat.

Després de la cirurgia, en gairebé tots els casos els seus familiars i coneguts els diuen: “quina bona cara fas!” o “sembla que hagis descansat” i això agrada als meus pacients perquè significa que el resultat no és artificial.

Dr. Ramón Medel, experto en blefaroplastia

Segons el Dr. Medel, els seus objectius principals són: uns resultats naturals i sense marques visibles.

La blefaroplàstia sembla estar en auge, a què es deu?

Actualment, la blefaroplàstia és la cirurgia estètica facial més demandada. És una tendència que hem notat també a les nostres consultes de plàstica ocular. Probablement, en el nostre cas, la demanda creixent va unida al fet que som oftalmòlegs experts en oculoplàstica i, per tant, molt coneixedors de qualsevol peculiaritat de les zones ocular i facial, especialment les anatòmiques, cosa que ens permet minimitzar qualsevol risc o complicació. A més, un altre avantatge és que es tracta d'una cirurgia que sol tenir resultats duradors i les bosses no solen aparèixer de nou.

Valoración de paciente antes de blefaroplastia

Els experts de l'IMO Grup Miranza són oftalmòlegs coneixedors de l'anatomia dels ulls i les zones properes a la mirada

Finalment, què s’aconsella als pacients que es plantegen optar per una blefaroplàstia?

Tot i que la blefaroplàstia és una cirurgia molt comuna, és important que no la banalitzem, ja que qualsevol operació pot comportar una sèrie de riscos que el pacient ha de conèixer. Per exemple, en el cas de la blefaroplàstia, la més comuna és la retracció palpebral, que causa que la parpella inferior quedi més caiguda. Això pot ocasionar diferents problemes, no solament estètics, sinó també oculars, perquè l'ull queda exposat i se’n dificulta la lubricació. Aquest fet pot ocasionar lesions de la còrnia molt greus.

Per aquesta raó, el meu consell és que el pacient esculliun especialista amb una experiència àmplia en aquesta mena de cirurgies, com també en l'anatomia de la zona ocular, perquè així podrà oferir-li totes les garanties i els millors resultats.