L'equip de l’IMO recomana deu llibres per Sant Jordi

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES

Quin llibre regalaràs per Sant Jordi? Hem preguntat a l'equip de l’IMO Grup Miranza Barcelona per les seves recomanacions literàries per a aquesta data tan especial, que celebrem avui, dia 23 d'abril.

Aquests són els suggeriments per al Dia Internacional de Llibre: novel·les fantàstiques, policíaques, tragicomèdies, clàssics de la literatura catalana i espanyola... i molt més.

* Si col·labores amb la iniciativa Lletres per la Ciència, de la Fundació IMO, podràs gaudir d'algunes d'aquestes obres en l'aplicació d'audiollibres Storytel, com també del seu catàleg complet durant 45 dies. Aquest any, Lletres per la Ciència se centra en l'accessibilitat a la cultura per a les persones amb limitacions visuals.

Els llibres que recomana el nostre equip 
 

1. Pàtria, de Fernando Aranburu

El recomana: Dra. Elena Arrondo (Departament de Glaucoma)
Un clàssic modern que reflecteix, de forma molt fidel, la divisió en la societat basca durant el conflicte d'ETA, com també els desacords que van tenir amics i familiars.

2. L'estranger, de Raimon Quintana

El recomana: Dr. José Luis Güell (Departament de Còrnia, Cataracta i Cirurgia Refractiva)
Un llibre divertit i breu en el qual l’autor relata les seves experiències en llocs del món que li han impressionat, des de Barcelona fins a l'Antàrtida.

Així mateix, per als lectors més grans, el Dr. Güell també recomana un clàssic: Orient Exprés, de Maurici Wiesenthal.

3. Flush: Biografia d'un gos, de Virgínia Wolf

El recomana: Carmen Mas (secretària de direcció)
La cèlebre escriptora Virginia Wolf explica, a través de la història de Flush, el gos de la poetessa Elizabeth Barrett, la biografia d'aquesta autora. Barrett va ser una activista contra l'esclavitud i la seva obra va influir en la reforma de les lleis laborals infantils.

4. Incerta glòria, de Joan Sales

Lo recomienda: Dr. Arnau Navinés (Departament de Genètica)
Un clàssic de la literatura catalana, dut al cinema el 2017, que inclou traïció, amistat i amor, i s'emmarca en un context emblemàtic: la Guerra Civil espanyola.

5. Sirens, de Lena Valenti

El recomana: Anna Garcia (Informació quirúrgica)
Una saga de sis llibres de ciència ficció que barreja, de manera addictiva, aventura, traïció, amor i violència. Especialment recomanat per a qui vulgui descobrir nous mons.

Els especialistes de l'IMO Grup Miranza recorden la importància de gaudir d'una bona visió, especialment propera, per gaudir de plaers, com el de la lectura. Així mateix, adverteixen que el desinterès per llegir pot ser una primera pista que pot haver-hi un problema de visió, tant en nens (per exemple, la hipermetropia) com en adults (la presbícia o vista cansada).

6. Nascuts de la Boira, de Brandon Sanderson

El recomana: Rafa Lleó (gestor)
Una sèrie de novel•les de literatura fantàstica (són dues sèries de tres llibres cadascuna) protagonitzades per una noia del carrer, que viu aventures en un món original i ple de fantasia.

7. Animals com tu, d'Ismael López

El recomana: Cristina Rodríguez (auxiliar d'infermeria)
L'activista Ismael López explica, en primera persona, l'emotiva biografia del Santuari Gaia, un centre en el qual ha rescatat centenars d'animals.

8. Ja no pateixo per amor, de Lucia Echevarría

El recomana: Carmen-Llum Ruano (infermera)
Un assaig romàntic, de tall autobiogràfic, en què Lucía Echevarría desgrana amb molt d'humor algunes de les seves aventures i desventures sentimentals.

9. Serie Bergman, de  Michael Hjorth y Hans Rosenfeldt

El recomana: Susana Castro (Centre de Contacte amb el Pacient -CCP-)
Una sèrie policíaca trepidant protagonitzada per un psicòleg criminal que col•labora amb la policia per atrapar assassins a Suècia. L'última entrega es titula Mentides consentides.

10. Germanes, de Imma Monsó 

El recomana: Carol Camino (Àrea de Baixa Visió)
Una novel·la nadalenca i hilarant que emmarca la seva narració en un dinar de Nadal. L'autora mostra, a través d'humor negre, tot el que sol passar en les trobades familiars.

.

Et regalarem aquest llibre…

Així mateix, per celebrar la Diada de Sant Jordi, obsequiem els nostres pacients amb un petit llibre creat especialment per a aquesta ocasió, en què donem a conèixer alguns dels tipus de trastorns oculars més freqüents, com també els principals símptomes i signes d'alarma que comporten.

Pots llegir-lo aquí!

 

 

 

Dades personals
Foto DNI / NIE / Pasaporte
Adjunta fotografía de tu documento de identidad
Dades del pacient
Foto DNI/NIE/Pasaporte
Adjunta fotografia del document d'identitat del pacient, si es tracta d'un menor d'edat, també has d'adjuntar el document que t'acredita com a tutor legal.
Dades mèdiques oftalmològiques
Historial mèdic general (no oftalmològic)
Si us plau, completa el següent qüestionari amb les dades que coneguis
Historial oftalmològic
Si us plau, completa el següent qüestionari amb les dades que coneguis
Dades de facturació
Informes
Si disposes de proves, imatges oftalmològiques o informes, et preguem que ens els adjuntis. Pots enviar-nos proves antigues com a informació addicional, però t'aconsellem afegir proves amb data recent (preferiblement no més de 30 dies), atès que no podem garantir una orientació fiable realitzada sobre la base de proves més antigues.