La Setmana Sènior de l’IMO a BTV

L’Institut de Microcirurgia Ocular de Barcelona inicia avui 17 de setembre i fins al 21 la campanya dedicada a la Setmana Sènior amb el lema “Et queda molt per veure”

L’Institut de Microcirurgia Ocular de Barcelona inicia avui 17 de setembre i fins al 21 la campanya dedicada a la Setmana Sènior amb el lema “Et queda molt per veure”

El centre ofereix revisions gratuïtes als més grans de 60 anys per prevenir malalties oculars relacionades amb l’edat i que sovint el pacient no s’adona que pateix.

En patologies com el glaucoma, primer es perd la visió perifèrica, el que es veu pels costats, i pot ser que el pacient no se n’adoni fins que la pèrdua de visió arriba al centre de l’ull, i aleshores pot ser massa tard i es pot arribar a perdre fins al 80% de la visió. La visió perduda no es pot recuperar i per això és molt important fer revisions periòdiques anuals o fins bianuals per controlar la salut ocular i prevenir aquest tipus de malalties.

La Dra. Anniken Burés explica que “les malalties més prevalents a partir dels 60 anys solen ser la cataracta, el glaucoma o la DMAE, a banda d’altres afectacions com la vista cansada o la presbícia. Moltes d’aquestes patologies, per desgràcia, encara no es poden guarir, però hi ha moltes complicacions associades a les patologies o als tractaments que es poden detectar a temps si es fan les revisions oculars de manera periòdica.”

Mira el vídeo de la noticia de BTV sencera a partir del minut 23 del programa

Les recomanacions bàsiques de prevenció que fan els oftalmòlegs, a més de les revisions oculars, són hàbits de vida saludables, menjar sa, fer exercici o evitar la vida sedentària. Hi ha moltes malalties sistèmiques com la diabetis o el colesterol que poden afectar la vista i la gent no ho sap. És important cuidar-se a totes les edats, però encara més a partir dels 60 anys.

[caption id="attachment_275632" align="aligncenter" width="451"]