La meitat de les persones de més de 40 anys pateixen sequedat ocular

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES

L'IMO Grup Miranza Barcelona reuneix més d'un centenar d'experts per compartir avenços sobre el diagnòstic i el tractament de l'ull sec.

ull sec masterclass

A l'Ocular Surface Masterclass, especialistes internacionals en ull sec discutiran i compartiran experiències sobre casos clínics basats en pacients reals, i també posaran sobre la taula consells per tractar i diagnosticar la malaltia.

La jornada, organitzada pel laboratori Théa, en col·laboració amb EUCORNEA (Societat Europea d'Especialistes en Còrnia i Malalties de la Superfície Ocular) i EuDES (Societat Europea d'Ull Sec), comptarà amb la participació d'experts en aquest àmbit de més d'un centenar de països.

A continuació, la Dra. Miriam Barbany i el Dr. José Luis Güell, coordinadors científics de l'esdeveniment, t'avancen 3 temes clau que s'abordaran durant la Masterclass.

Els tipus d'ull sec més freqüents

ocular surface masterclass

Es discutiran dos dels tipus més freqüents d'ull sec:

  • "l'evaporatiu" (es deu una evaporació ràpida de la llàgrima)
  • "l'hiposecretor" (causat per un dèficit de la capa aquosa que de què forma partla pel·lícula lacrimal, encarregada de protegir l'ull).

Els experts posaran el focus en aquests dos tipus d'ull sec perquè “calculem que el 60% de la població femenina i el 40% de la masculina tenen símptomes de sequedat ocular relacionats amb ells”, afegeix el Dr. José Luis Güell, també expert en ull sec de l'IMO Grup Miranza i coordinador científic de la trobada.

L'esdeveniment mostrarà, a través de 5 tallers pràctics, les novetats en equips i protocols per a l'abordatge correcte de cada tipus d'ull sec.

Cirurgies estètiques de les parpelles i ull sec

dra. miriam barbany ojo seco

La relació entre la cirurgia estètica de les parpelles i l'ull sec és un altre dels temes que captarà l'atenció dels experts. Probablement, "l'efecte mascareta ha estat un dels factors que ha disparat la demanda d'aquest tipus d'intervencions durant la pandèmia", explica la Dra. Miriam Barbany, també experta en ull sec de l'IMO Grup Miranza i coordinadora científica de l'esdeveniment.

En aquest sentit, afegeix que "sovint veiem pacients amb problemes de sequedat després d'haver-se sotmès a intervencions com la blefaroplàstia. Es tracta d'una cirurgia que té molt bon pronòstic en mans expertes però que, si no es fa correctament, deixa l'ull excessivament exposat a la intempèrie, de manera que dona lloc a un quadre de sequedat ocular".

És important que el pacient amb ull sec tingui en compte que, més enllà de la sequedat ocular i dels altres símptomes que acompanyen la malaltia, com pot ser la irritació o l'envermelliment de l'ull, aquesta patologia causa també mala visió.

Dr. José Luis Güell

Lents de contacte i ull sec

ponencia Dr. Güell ojo seco

Els experts també abordaran el diagnòstic, sovint erroni de l'ull sec en pacients que utilitzen lents de contacte. "És habitual que visitem pacients joves, d’entre 20 i40 anys, usuaris de lents de contacte, amb símptomes que podrien ser d'ull sec, però que, en realitat, estan associats a la inflamació de la conjuntiva".

Tot i això, aclareix que “en molts casos, no es tracta d'ull sec, sinó d'un altre tipus de malaltia o alteració relacionada amb l'ús de les lents de contacte. La principal conseqüència d'aquest diagnòstic incorrecte és un mal abordatge terapèutic del pacient que repercuteix en la seva visió i pot donar lloc a complicacions oculars greus.

Trobades professionals com aquesta Masterclass sobre ull sec, que ens permeten posar al dia i en comú coneixements, avenços i protocols diagnòstics, així com les teràpies que podem oferir als pacients

Dra. Miriam Barbany 

Si vols seguir l'esdeveniment en directe, connecta't a les xarxes socials de l'IMO Grup Miranza i no et perdis totes les novetats!