La Fundació IMO arriba a les 1.000 revisions oculars a infància sense recursos al 2019

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES

L'entitat ha visitat escolars en risc d'exclusió social de Terrassa, Lleida i l'Hospitalet de Llobregat, detectant problemes de visió, que a més de corregir-se amb ulleres, poden requerir cirurgia

revisions oculars Fundació IMO

El Programa de salut ocular en la infància desfavorida de la Fundació IMO ha començat l'últim trimestre de l'any fent prop de 200 revisions oculars gratuïtes a nens i nenes d'educació infantil i primària de zones vulnerables de Catalunya. Aquestes visites, dutes a terme al llarg del mes d'octubre en col·legis i esplais de l'Hospitalet de Llobregat, Lleida i Terrassa, han permès superar el miler d'exploracions oftalmològiques al 2019, el setè any de desenvolupament del projecte.

Revisions oculars de la Fundació IMO a l'octubre

Aquest últim mes, la Fundació IMO ha fet  86 revisions oculars a nens que s'han incorporat per primera vegada al programa i 81 controls de seguiment a alumnes ja explorats en anteriors campanyes. Com a resultat, s'han detectat una vintena de problemes de visió no diagnosticats fins al moment: 9 nous casos de defectes refractius (miopia, astigmatisme i hipermetropia), 2 d'estrabisme i de 2 d'ambliopia o ull gandul, patologies molt habituals en la infància. Així mateix, les revisions a l'Hospitalet van alertar d'un cas de conjuntivitis al·lèrgica i un altre de miopia magna (condició que s'ha de controlar perquè pot comportar danys a la retina). D'una altra banda, al barri de la Mariola, a Lleida, no van passar per alt un cas d’anisometropia (diferència de graduació entre els dos ulls), així com un despreniment de retina secundari, que no va poder ser diagnosticat a temps.

El programa ha ofert tractament gratuït als escolars que l'han requerit, i ha proporcionat 5 oclusions oculars. A més, s'han derivat 5 dels casos als especialistes de l'IMO, i un d'ells, amb estrabisme, entrarà abans de final d'any a la iniciativa Operació Visió, programa de cirurgia solidària de la Fundació IMO.

La Fundació IMO ha arrencat l'últim trimestre del l'any fent prop de 200 revisions oculars gratuïtes

revisions oculars Fundació IMO

Imatge d'una de les revisions oculars de la Fundació IMO a Terrassa, on ha arribat de forma pionera enguany

4 noves campanyes per tancar l'any

El Programa de salut ocular en la infància desfavorida acomiadarà l'any duent a terme quatre noves campanyes de revisions pediàtriques. Aquest mes de novembre, la Fundació IMO visitarà Badalona (dies 11, 12 i 13), on atendrà escolars del barri de Sant Roc; també es desplaçarà a les escoles Isaac Peral i República Dominicana, al barri de Carabanchel, a Madrid (dies 26 i 27), i, per tancar el 2019, farà exploracions al districte barceloní de Nou Barris (2 de desembre), així com a alumnes dels col·legis Campclar i Bonavista, de Tarragona (16 i 17 de desembre).

Igual que en les visites de l'octubre, és la segona vegada enguany que el programa d'acció social de l'entitat visita aquestes localitats, on atendrà més  escolars i continuarà controlant l'evolució d'aquells amb sospita de patologia o als qui s'hagi detectat algun problema de visió en visites anteriors.

Per continuar el projecte, la Fundació IMO va engegar al juny, la iniciativa Mirades Felices, una recaptació de fons, a través de crowdfunding, que continua oberta. Fins al moment, s'han aconseguit recaptar 3.570 €, el que ha permès finançar les necessitats visuals de 123 nens. Las persones interessades poden seguir col·laborant en la iniciativa a través de la pàgina: http://www.miradasfelices.org/