La Dra. Charlotte Wolley Dod s’incorpora al Departament d’Oftalmologia Pediàtrica de l’IMO

La Dra. Charlotte Wolley Dod, coneguda com a Dra. Lottie, s’ha incorporat al Departament d’Oftalmologia Pediàtrica de l’IMO aquest mes de febrer. Des de l’IMO estem molt contents amb la seva arribada i la seva recent incorporació a l’equip: Benvinguda, Charlotte!

El 1997 va marxar del seu país (el Regne Unit) per començar una nova vida a Barcelona, d’on és el seu marit. Un cop aquí, durant l’últim any de residència a l’Hospital de Sant Pau, va conèixer els aleshores adjunts del Servei d’Oftalmologia, els doctors Rafael Navarro i Óscar Gris, de l’IMO, “un referent per als residents”, explica. Durant tres mesos va estar fent observacions a la consulta i a la sala d’operacions de l’antic Institut, un centre molt més petit que l’actual, però que li va semblar molt complet. Va treballar amb els especialistes de glaucoma i oftalmologia pediàtrica i, finalment, va decidir especialitzar-se en aquest últim camp, “que sempre m’havia agradat i per al qual crec que has de tenir vocació”, explica.

A la Dra. Lottie, sobrenom familiar que ha decidit mantenir també a l’àmbit professional, li agraden molt els nens i pensa que són uns pacients especialment agradables: “són divertits, agraïts i, a més, tenen un potencial de millora enorme en comparació amb altres subespecialitats oftalmològiques”. En aquest sentit, la doctora explica que “en els casos d’ ambliopia, per exemple, un tractament senzill, amb ulleres i oclusió ocular amb pegat, pot reportar una tremenda millora per al pacient”.

Tanmateix, recorda que perquè el tractament sigui eficaç, és indispensable que es dugui a terme com abans millor. “Molt poca gent sap que el desenvolupament visual s’atura cap als 8 anys i que, per tant, tot allò que no es corregeixi abans serà un problema visual de per vida”. L’especialista destaca que “molts pares es queden molt sorpresos si els dius que per solucionar un problema d’un fill de 7 anys pot ser que hàgim fet tard”.

Sobre la seva incorporació a l’Institut, la doctora destaca la feina en equip -una característica que ja li va cridar l’atenció a la primera presa de contacte amb l’IMO, fa deu anys-, la bona comunicació entre els especialistes, l’atenció i el tracte als pacients, i els mitjans tècnics i la comoditat de l’espai. A més, valora especialment les sessions clíniques que tenen lloc cada matí i la docència que imparteix l’IMO.

Una dilatada experiència

La incorporació de la Dra. Lottie a l’IMO es produeix després de molts anys de feina al camp de l’oftalmologia pediàtrica i l’ estrabisme: durant l’últim any de residència va tenir ocasió d’aprofundir en el camp de l’oftalmologia infantil i l’any següent es va unir a l’equip de l’Hospital de Sant Rafael com a coordinadora del Servei d’Estrabisme en Adults i Oftalmologia Pediàtrica.

Des de l’any 2006, treballa a l’Hospital Maternoinfantil de Vall d’Hebron a la Unitat d’Oftalmologia Pediàtrica. Alhora té consulta a dues clíniques privades de Barcelona, en la mateixa especialitat d’oftalmologia pediàtrica i estrabisme.

Aquesta trajectòria li ha permès aprofundir en aquest camp de l’oftalmologia i obtenir un ampli coneixement de les diverses malalties que poden afectar la visió en edat pediàtrica (tumors oftalmològics, retinopaties del prematur, traumatismes oculars, cataractes, malformacions congènites, malalties sistèmiques pediàtriques amb afectació ocular, etc.)