La Dra. Ana Wert ingressa a la junta directiva de la societat espanyola d’estrabologia i oftalmologia pediàtrica

>L'especialista de l’ IMO ha estat triada vocal pels socis que van assistir al congrés anual de la SEEOP i ocuparà el nou càrrec durant quatre anys.

Barcelona 25 d’abril de 2016./ La Dra. Ana Wert, especialista del Departament d'Estrabisme i Oftalmologia Pediàtrica de l'Institut de Microcirurgia Ocular de Barcelona (IMO), acaba d'ingressar a la Junta Directiva de la Societat Espanyola d’Estrabologia i Oftalmologia Pediàtrica (SEEOP), on ocuparà el càrrec de vocal durant els propers quatre anys, després dels quals es tornaran a convocar eleccions.

Ana Wert i tres vocals més van ser votats pels prop de 400 socis de la SEEOP en el marc del congrés anual de la societat, celebrat a Còrdova els passats dies 14, 15 i 16 d'abril, on van ser renovats la majoria dels càrrecs de la Junta Directiva. El nou equip tindrà com a principal comesa la coordinació del congrés de la societat, que cada any se celebra en una ciutat espanyola diferent. Així mateix, els vocals exerceixen un paper de suport i mediació entre els socis, els pacients i la junta directiva de la societat, tractant temes d'especial interès per a tots els públics. A més, s'encarreguen de gestionar i crear els continguts per als canals de comunicació de la societat: la pàgina web i la revista impresa. “Pertànyer a la junta de la societat, a més de ser una forma d'estar en contacte amb persones que són un referent en la nostra especialitat, em permetrà fer més difusió del treball de la SEEOP i atorgar més protagonisme als socis més joves”, explica Wert.

La Dra. Ana Wert valora de manera positiva el fet de pertànyer a la junta de la societat, ja que li permetrà estar en contacte amb el socis més joves i amb persones que són un referent en l' especialita.

Relleu a la presidència

Fruit de la renovació de la major part de la Junta Directiva duta a terme a l'últim congrés de la SEEOP, també finalitza el mandat del Dr. Josep Visa, també especialista del Departament d'Estrabisme i Oftalmologia Pediàtrica de IMO, com a president d'aquesta societat. Visa serà ara  expresident i passa el relleu de la presidència a la Dra. Pilar Gómez de Liaño. Durant el seu mandat es va promoure la creació del nou web i la digitalització de la revista impresa Acta Estrabológica, amb l'objectiu de modernitzar la societat, de fer-la accessible i atractiva per al públic i d'adaptar-la a les noves tecnologies de la informació.

Dra. Ana Wert

La Dra. Ana Wert s'especialitza en oftalmologia a l'Hospital Universitari de la Vall d’Hebron el 2007, període durant el qual realitza pràctiques al mateix hospital i en altres centres com l'Hospital Sant Joan de Déu, l'Hospital La Paz de Madrid i la Unitat d’ Estrabologia del Centre de Diagnòstic i Terapèutica Ocular (DYTO).

L'any 2008 s'incorpora al Departament d'Estrabisme i Oftalmologia Pediàtrica de l’IMO, on duu a terme una intensa activitat centrada en el diagnòstic i tractament de les alteracions musculars oculars, tant en nens com en adults, així com en algunes de les patologies més prevalents en la infància, com l'ambliopia i l'estrabisme, entre altres.

Destaca el seu paper actiu en el desenvolupament del Programa de prevenció de la salut ocular en la infància desfavorida, que la Fundació IMO duu a terme des de 2013, en col·laboració amb l'Obra Social la Caixa. Aquest programa ja ha permès realitzar revisions oculars sense cost a gairebé 2.000 alumnes en risc d'exclusió i dispensar prop de 500 tractaments gratuïts.

Des de 2013, la Dra. Ana Wert participa de manera activa i intensa amb el Programa de prevenció de la salut ocular en la infància desfavorida de la Fundació IMO en col·laboració amb l' Obra Social la Caixa.