La DMAE, principal causa de baixa visió a partir dels 65

Seguir una dieta sana, rica en antioxidants naturals i productes amb omega 3, no fumar i fer revisions oculars periòdiques a partir dels 50 anys són les millors mesures preventives contra la degeneració macular associada a l’edat (DMAE), segons ha advertit l’Institut de Microcirurgia Ocular de Barcelona (IMO), que és a punt de posar en marxa estudis genètics de predisposició a patir aquesta malaltia

Aquesta futura tècnica permetrà identificar persones amb alt risc de patir la patologia i fer-ne un seguiment més exhaustiu, informen fonts de l’institut. A més, l’IMO recomana que les persones que han superat la cinquantena es revisin regularment la visió amb proves senzilles que poden fer a casa, com ara mirar les línies de les rajoles de terra, les baranes, etcètera.

Si aquestes línies es veuen tortes o si es percep un punt negre al centre de la visió és important anar a l’oftalmòleg per a un diagnòstic. A més de la visió distorsionada de les línies rectes o d’un punt o zona fosca a la part central, altres símptomes de DMAE són la visió borrosa i la pèrdua d’agudesa visual.

La DMAE afecta la màcula, la zona central de la retina i, a mesura que avança, redueix la visió central, cosa que dificulta la realització de tasques de detall com ara llegir, conduir, reconèixer cares o marcar números de telèfon. Aquesta greu limitació visual incideix directament en la qualitat de vida dels pacients. 30.000 nous casos cada any La malaltia està lligada a l’envelliment. Afecta els més grans de 50 anys i especialment les persones de més de 65 (és la principal causa de baixa visió per sobre d’aquesta edat). A Espanya, més del 10% de la població més gran de 65 anys està afectada per la malaltia, de la qual cada any es registren prop de 30.000 nous casos.

A causa de l’augment de l’esperança de vida, es preveu que cap al 2020 fins a 7,5 milions de persones més grans de 65 anys pateixin DMAE al món.

Descarrega’t l’article sencer d’El Periódico