Joies als ulls? Riscos dels pírcings transconjuntivals

El Dr. J.L. Güell alerta del risc d’implantar pírcings transconjuntivals en una entrevista per a RNE

Arran de certes informacions aparegudes sobre el tema, el Dr. José Luis Güell, responsable del Departament de Còrnia i Cirurgia Refractiva de l’IMO, opina a RNE sobre la possibilitat d’implantar, amb finalitats estètiques, una mena de pírcing a la zona subconjuntival. Aquesta pràctica, que ha arribat d’Holanda, pot generar problemes locals a l’ull i provocar pèrdua visual en cas de no fer-se correctament o que no es gestionin bé possibles complicacions.

Segons el Dr. Güell, “es tracta d’un pírcing subconjuntival, a sota de la pell que recobreix l’ull, que es col•loca per mitjà d’una petita intervenció quirúrgica. Com que la conjuntiva és transparent, a diferència de la pell, el pírcing es pot veure des de fora. La idea és relativament antiga, per molt que pugui semblar acabada d’aparèixer”. L’especialista de l’IMO adverteix que si bé el material amb el qual està fet el petit pírcing és d’alta qualitat (titani o diamant) perquè no provoqui al•lèrgies ni rebuig, sí que pot provocar un problema local.

Com que l’implant és a prop d’estructures oculars realment importants per poder-hi veure, si es presenta una complicació i no es gestiona bé, la persona pot tenir un problema ocular i fins arribar a perdre l’ull

Per tot plegat, l’IMO no practica ni defensa aquesta opció.