Els especialistes de l’IMO tenen un paper destacat al 88 Congrés de la Sociedad Española de Oftalmología (SEO)

El Congrés anual de la Sociedad Española de Oftalmología (SEO), que el passat mes de setembre va aplegar a Barcelona 1.500 especialistes de tota Espanya, va tenir la intervenció destacada de gran part de l’equip mèdic de l’IMO

A través de ponències, cursos, comunicacions, exposició de vídeos, casos clínics, reunions satèl•lit o simposis, els especialistes de l’IMO van compartir amb els seus col•legues els seus coneixements i la seva experiència, valors que els han situat com a referents de prestigi per a la professió oftalmològica.

Dr. Josep Visa

 

El Dr. Josep Visa, especialista en oftalmologia pediàtrica, estrabisme i neuroftalmologia de l’IMO i president de la Sociedad Española de Estrabología (SEE), va intervenir a l’acte d’inauguració del congrés amb una ponència oficial sobre estrabisme.

 
Dra. Ana Wert

 

Durant la ponència també va intervenir la Dra. Ana Wert, especialista en ofltalmologia pediàtrica i estrabisme de l’IMO. L’oftalmòloga va parlar de l’estrabisme tiroïdal i de la importància del seu tractament quirúrgic.

 
Dr. Daniel Elies

 

El Dr. Daniel Elies, especialista en còrnia i cirurgia refractiva de l’IMO, va dirigir un curs sobre les indicacions, el maneig i els resultats de les noves ICL (lents intraoculars), i el X Simposi TOPCON de segment anterior, en el qual es va abordar l’evolució i el futur de la cirurgia de la cataracta, amb especial ènfasi en el làser de femtosegon, una de les novetats que va centrar més l’interès del congrés.

 
Dr. José Luís Güell

 

A més, amb el Dr. José L. Güell, també especialista en còrnia i cirurgia refractiva de l’Institut, va codirigir un curs sobre la utilització d’aquest làser en cirurgia del segment anterior. Tots dos doctors van oferir el curs “Smile: la revolució de la cirurgia refractiva” i van intervenir en una sessió especial sobre cataracta i refractiva moderada pel mateix Dr. Güell, que va participar a més en un simposi-debat sobre els avenços més recents en cirurgia del cristal•lí.

 
Dr. Carlos Mateo

 

Per la seva banda, el Dr. Carlos Mateo, especialista en retina de l’IMO, va intervenir en una sessió de vitreoretina i va presentar un cas clínic d’una vitrectomia microincisional en una nena de 6 anys. Amb la Dra. Elena Arrondo, especialista en glaucoma de l’Institut, Mateo va moderar una reunió d’intercanvi de coneixements i experiències entre els especialistes de retina i glaucoma per millorar la qualitat assistencial en aquest tipus de pacients en què convergeixen totes dues patologies.

 
Dra. Elena Arrondo

 

En una altra sessió de retina, l’especialista de l’IMO va parlar del tractament de la patologia quirúrgica macular de l´ alt miop, mentre que, per la seva banda, la Dra. Arrondo va participar també en una sessió sobre cirurgia refractiva i glaucoma.

 
Dr. Borja Corcóstegui

 

El Dr. Corcóstegui, especialista en retina i director mèdic de l’IMO, també va tenir un paper destacat al congrés, on va presidir una taula en què es van projectar vídeos de cirurgies complicades de diferents patologies de vitreoretina i es van comentar les diverses alternatives amb tots els assistents. Igualment va dirigir el VII Simposi TOPCON de retina sobre avenços en diagnòstic i tractament, en el qual, a més, va participar amb la ponència «Cirurgia combinada de segment anterior i vitrectomia» amb el també retinòleg de l’IMO, el Dr. José García-Arumí, que va parlar de la «Viscodissecció en despreniment traccional diabètic».

 
Dr. José García-Arumí

 

El Dr. García-Arumí va dirigir, a més, un curs sobre “complicacions maculars de la cirurgia vitreoretinal”, va ser ponent del simposi “Casos clínics quirúrgics de vitreoretina” i va moderar el simposi “Despreniment de Retina. Mites i realitats”, en el qual va participar un grup d’experts, entre els quals hi havia el Dr. Corcóstegui, que va parlar de la cirurgia escleral en el despreniment de retina; el Dr. Carlos Mateo, que va dissertar sobre el despreniment de retina per forat macular, i el Dr. García-Arumí mateix, que es va centrar en el despreniment de retina traumàtic. A més, va intervenir en el simposi “Controvèrsies en retina”, en què va oferir dades a llarg termini dels pacients amb edema macular diabètic tractats amb renibizumab, i en una altra sessió sobre retina, en la qual va exposar els últims avenços en el tractament quirúrgic de la retinopatia diabètica proliferativa.

 
Dr. Óscar Gris

 

Per la seva banda, el Dr. Óscar Gris, especialista en còrnia de l’IMO, va participar al simposi “Impacte social i econòmic de la síndrome d´ ull sec" i en una sessió especial sobre superfície ocular i còrnia en la qual va parlar de les novetats en queratoplàsties d’alt risc.

 
Dr. Ramón Medel

 

Com a expert en oculoplàstia, el Dr. Ramón Medel, va presidir una taula en què va intervenir el prestigiós professor Richard Collin sobre “anomalies congènites de les parpelles”.

 
Dra. Charlotte Wolley Dod

 

Finalment, a les XI Jornades Nacionals d’Oftalmologia Pediàtrica, que es van fer com a reunió satèl•lit del congrés de la SEO, hi va haver la presència destacada de la Dra. Charlotte Wolley Dod, especialista en oftalmologia pediàtrica de l’IMO, que va intervenir en una taula rodona sobre defectes de refracció en nens.