El tabac multiplica per 5 el risc de degeneració de la màcula i agreuja patologies com el glaucoma i la retinopatia diabètica

Demana visita. Digues-nos quin dia prefereixes per a la teva propera visita
Amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac, que se celebra el 31 de maig, la Fundació IMO adverteix de les greus conseqüències del tabac per a la visió

La degeneració de la màcula és una malaltia degenerativa de la zona central de la retina que lesiona progressivament la visió de detall, és a dir, la que permet veure cares, llegir, escriure, conduir, cosir o fer altres tasques de precisió.

“Evidentment, el primer que ha de fer un diabètic és no fumar”, adverteix el Dr. Navarro – IMO Barcelona

El Dr. Navarro, especialista en retina i vitri de l’IMO, explica que els fumadors pateixen la malaltia de manera més precoç i més virulenta que la resta de població, ja que el tabac incideix directament en la circulació dels vasos de la retina, igual que afecta la circulació de la resta de vasos de l’organisme.

En aquest sentit, és fonamental no oblidar-ne l’efecte altament nociu per a la retina i, en general, per a la visió, ja que agreuja altres patologies oculars com el glaucoma o la retinopatia diabètica. “Evidentment, el primer que ha de fer un diabètic és no fumar”, adverteix el Dr. Navarro.