El primer 48 h Open House Barcelona inclou l’IMO entre la millor arquitectura de la ciutat

Més de 300 persones interessades en l’arquitectura van visitar la seu de l’Institut en una jornada de portes obertes que va tenir lloc dissabte 16 d’octubre a l’IMO. El projecte arquitectònic ja ha estat premiat en diverses ocasions des de la seva creació.

Més de 300 persones interessades en l’arquitectura van visitar la seu de l’Institut en una jornada de portes obertes que va tenir lloc dissabte 16 d’octubre a l’IMO. El projecte arquitectònic ja ha estat premiat en diverses ocasions des de la seva creació

Uns 300 aficionats a l’arquitectura es van acostar dissabte passat, 16 d’octubre, a la seu de l´ IMO per admirar-ne l’edifici, un projecte arquitectònic que ja ha obtingut diversos premis. A la visita també hi havia Josep Llinàs, autor de l’edifici, i formava part del 48h Open House Barcelona, una iniciativa que pretén acostar a la població els valors de la bona arquitectura i l’urbanisme de la ciutat i popularitzar-los.

Amb aquest objectiu, durant el cap de setmana es van obrir al públic 130 edificis de diferents èpoques i estils que van atreure més de 25.000 visitants. Aquesta ruta va permetre descobrir els passadissos de la xarxa de clavegueram o descobrir la Torre Girona, singular ubicació del supercomputador Mare Nostrum; conèixer les estances i les zones comunes d’hotels com el Casa Camper; revisar llocs emblemàtics com l’església i el claustre de l’antic monestir de Sant Pau del Camp, el Palau Savassona (Ateneu Barcelonès), el palau Baró de Quadres (Casa Àsia) o la Torre Figuerola (Museu Palmero), així com entrar a cases privades de barris com l’Eixample o el Born o visitar edificis d’oficines contemporanis.

En cadascun dels espais, els visitants van tenir la possibilitat de dialogar amb els arquitectes i els autors dels projectes, amb els usuaris actuals dels enclavaments o amb els responsables de la planificació de les zones visitades. En aquest context, l´ Instituto de Microcirugía Ocular va celebrar una jornada de portes obertes en què els visitants van poder conversar amb part del personal o amb l’arquitecte mateix. 48 H Open House Barcelona és un projecte d’Arquitectura Reversible basat en jornades semblants que es fan en altres grans capitals mundials i que va néixer a Londres fa dues dècades.