El Dr. Ramón Medel presenta als EUA una tècnica pionera per a la ptosi

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES

La correcció de la caiguda de la parpella, sense incisions visibles, mitjançant el flap frontal, ha despertat gran interès a l'última trobada de l'Acadèmia Americana d'Oftalmologia.

Dr. Ramón Medel flap frontal

La cirurgia del flap frontal per corregir la ptosi palpebral o caiguda de la parpella és una tècnica quirúrgica que ha aixecat gran expectació davant els assistents que s'han reunit recentment en la trobada de l'Acadèmia Americana d'Oftalmologia, un dels esdeveniments més importants del sector. Aquesta cirurgia d'alta complexitat, que el Dr. Ramon Medel, oftalmòleg de l'IMO, desenvolupa des de l'any 2002, cada vegada compta amb més adeptes, ja que permet tractar casos complexos de forma mínimament invasiva: sense incisions visibles i sense necessitat d'empelts o materials externs per recuperar la posició normal de la parpella.

400 casos de ptosi

"En aquest període he operat més de 400 casos de ptosi palpebral, una patologia que implica la disfunció del múscul elevador de la parpella a causa de factors degeneratius o congènits", explica el Dr. Ramon Medel, especialista en cirurgia plàstica ocular i orbitària de l’'IMO. Segons destaca, "encara que vam engegar fins a vuit procediments diferents per tractar aquest problema, el flap frontal és la nostra tècnica d'elecció en molts nens que neixen amb ptosis severes".

Aquesta malposició, si no es tracta abans de l'any d'edat, pot impedir un correcte desenvolupament de la visió i comportar seqüeles cròniques com un "ull gandul". Així mateix, el Dr. Medel, precursor del flap frontal i promotor internacional de la tècnica, explica que "quan no afecta la visió és molt important que es corregeixi abans dels cinc anys per evitar danys o problemes psicosocials, sobretot en l'àmbit escolar, amb repercussions en el desenvolupament psicològic dels nens afectats".

"El flap frontal és la nostra tècnica d'elecció en molts nens que neixen amb ptosis severes pels avantatges que presenta".
Dr. Ramón Medel

El Dr. Ramon Medel realitzant un cirurgia flap frontal a l'última edició del Barcelona Oculoplastics

El Dr. Ramon Medel realitzant un cirurgia flap frontal a l'última edició del Barcelona Oculoplastics

Èxit al congrés de l'Acadèmia Americana d'Oftalmologia

El procediment ha despertat un enorme interès als especialistes congregats a la trobada de l'Acadèmia Americana d'Oftalmologia (AAO 2019), ja que, com conclou el Dr. Medel, un dels pocs especialistes occidentals que l'empren, "l'hem presentat aquests últims anys a Europa, però encara és poc coneguda als Estats Units i, per això, altres opcions estaven més ben valorades, com la resecció màxima del múscul elevador o la suspensió frontal amb material (silicona), que és la més emprada. No obstant això, en explicar i mostrar les particularitats del flap frontal, la gran majoria dels assistents l'han escollit, per votació, com a millor opció pels avantatges indiscutibles que ofereix al pacient".