El Dr. José Luis Güell, reconegut per la seva contribució a l’avenç de la cirurgia refractiva

Demana visita. Digues-nos quin dia prefereixes per a la teva propera visita
És el primer espanyol a obtenir el Lans Distinguished Award, un guardó que lliura anualment la Societat Internacional de Cirurgia Refractiva als oftalmòlegs más destacats.

La Societat Internacional de Cirurgia Refractiva (ISRS) ha reconegut la contribució del Dr. José Luis Güell a l'avenç d'aquesta subespecialitat concedint-li el Lans Distinguished Award. Es tracta d'un dels vuit guardons que atorga anualment aquesta institució vinculada a la prestigiosa Acadèmia Americana d'Oftalmologia (AAO) i que, des de 1987, busca distingir la dedicació i el caràcter pioner dels especialistes que han tingut un paper significatiu en la millora de la visió i la qualitat dels pacients.

La trajectòria dilatada del Dr. Güell, responsable del Departament de Còrnia, Cataracta i Cirurgia Refractiva de l’IMO, a més de coordinador científic de l’ESASO en aquesta disciplina i antic president d'importants societats europees, com l’ESCRS i l’EUCORNEA, li ha valgut aquest guardó que, per primera vegada, recau en un oftalmòleg espanyol.

Experiència i innovació

Entre els seus mèrits, cal destacar la seva aportació des de fa més de dues dècades a l'àmbit de la cirurgia refractiva làser, amb l'aplicació precursora d'instruments d'última generació com el làser de femtosegon i el desenvolupament i la difusió de tècniques mínimament invasives com Relex SMILE. Segons destaca l'especialista, "a l’IMO vam realitzar les primeres operacions amb làser a finals dels 80 i, des d’aleshores, hem anat evolucionant la nostra praxi per incorporar aquests nous aparells i procediments, que han arribat per quedar-se i gràcies als quals hem guanyat en precisió i en eficàcia".

Paral·lelament, el Dr. Güell també ha liderat la implantació de lents intraoculars, i més endavant intracorneals, com a alternativa per a la correcció de defectes refractius, la qual cosa ha aportat reversibilitat i cada vegada més seguretat amb l'ús d'innovadors sistemes automatitzats. Tot això ha fet possible que "en un percentatge realment molt alt, hàgim aconseguit que els pacients puguin oblidar-se completament de les ulleres o prescindir-ne en un 90-95% de les seves activitats", conclou l'oftalmòleg.