El Dr. García-Arumí ingressa a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya

Demana visita. Digues-nos quin dia prefereixes per a la teva propera visita
El passat mes de març, el Dr. José García-Arumí, especialista en retina de l’IMO, va ingressar a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya (RAMC) i es va convertir en el sisè oftalmòleg distingit amb aquest honor que comparteix amb dos especialistes més de l’Institut: el Dr. José Luis Güell i el Dr. Borja Corcóstegui, membres de la RAMC des de 2009

La Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya actua com a òrgan consultiu de les administracions sanitària i de justícia, a més d’impulsar estudis sobre història de la medicina catalana i organitzar congressos i debats. Té 60 acadèmics numeraris escollits per votació entre els membres mateixos, 15 acadèmics d’honor, 120 acadèmics nacionals per elecció o premi i acadèmics corresponents sense limit de número, entre els quals hi ha els tres especialistes de l’IMO.

Sessió extraordinària

Amb motiu del seu ingrés a l’Acadèmia, el Dr. García-Arumí va llegir el treball “Retinopatia diabètica: tractament i reptes de futur”, en una sessió extraordinària que va tenir lloc el 29 de març a la seu de la Reial Acadèmia a Barcelona. En la seva intervenció, l’especialista de l’IMO va recordar que “la diabetis es considera actualment la causa de ceguesa més freqüent als països industrialitzats entre la població activa i que representa entre el 20 i el 30% del total de cegueses“. A més, va exposar els principals avenços en el tractament de la malaltia, com la fotocoagulació amb làser o les injeccions intraoculars de fàrmacs, i també les millores en les tècniques quirúrgiques i diagnòstiques. L’oftalmòleg va anunciar que “els reptes de futur en el tractament de la retinopatia diabètica són la detecció genètica dels pacients amb risc de proliferació i l’ús de molècules protectores”, un aspecte en què “ja estem treballant”.

Activitat assistencial, investigadora i docent

El Dr. José García-Arumí és soci fundador de l’IMO i des del passat mes de gener presideix la recentment creada Fundació IMO, dedicada a la investigació bàsica en oftalmologia. Paral•lelament, l’especialista de l’IMO manté una intensa tasca docent amb alumnes de 4t de Medicina i amb estudiants de postgrau (residents d’oftalmologia i oftalmòlegs que preparen la tesi doctoral) a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), de la qual és catedràtic per oposició des de 2007. A més, és professor i membre fundador de l´ ESASO (European School for Advanced Studies in Ophthalmology).