Dr. Güell: “El làser de femtosegon permet fer incisions extremament precises en cirurgia de cataracta”

Aproximadament 40 professionals de l’oftalmologia de l’IMO van rebre el 29 de setembre una formació especialitzada d’Optimedica

La jornada versava sobre el revolucionari làser de femtosegon i les seves diverses aplicacions en tècniques per a la cirurgia de la cataracta. La companyia estatunidenca Optimedica ha desenvolupat el primer làser per a la cirurgia de la cataracta, el làser de femtosegon.

Per fer-ho, ha tingut l’assessorament de diversos especialistes de prestigi de diversos països, entre els quals l’únic espanyol és el Dr. Josep Lluís Güell. De cara a la implantació d’aquesta tècnica en la cirurgia de la cataracta, s’ha impartit una formació per a la utilització del làser.

Diversos especialistes de l’IMO es van reunir el passat 29 de setembre per aprendre a utilitzar-lo. Hi van assistir instrumentistes i tècnics de sala d’operacions, a més d’oftalmòlegs del programa de formació contínua de l’IMO.

"Aquest làser és una revolució per a la cirurgia de la cataracta" explica el Dr. Josep Lluís Güell, que a més remarca el fet que aquesta nova tècnica ajudarà a reduir el nombre d’infeccions posteriors a la cirurgia com l’endoftalmitis.

Això s’aconsegueix gràcies a un nou mecanisme que permet fer incisions extremament precises, amb la qual cosa és una cirurgia menys invasiva.