Descobreix 5 claus sobre la cirurgia refractiva amb lents intraoculars

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES
lentes intraoculares cirugía refractiva

Actualment són moltes les solucions que la cirurgia refractiva posa a l'abast de les persones que volen eliminar la dependència de les ulleres o de les lents de contacte.

En aquest sentit, una opció en auge és la implantació de lents intraoculars (LIO). Són lents fabricades a mida, que s'implanten quirúrgicament a l'ull per corregir el defecte de refracció (miopia, astigmatisme o hipermetropia) del pacient.

A continuació, el Dr. Jorge Cazal, oftalmòleg expert en cirurgia refractiva de l’IMO Grup Miranza, ens explica algunes claus sobre les LIO.

1. Tots som candidats per implantar-nos lents intraoculars?

Generalment, la majoria de persones són bones candidates. No obstant això, sempre cal fer un estudi previ i personalitzat del pacient per determinar el tipus de tècnica de cirurgia refractiva més adequat si és el cas.

En aquest sentit, el Dr. Jorge Cazal aclareix que “quan implantem una LIO, generalment, els cirurgians dividim els nostres pacients en dos grups:

  • els que tenen menys de 50 anys
  • els que ja han superat aquesta edat

D'això en depèn l'elecció de la LIO i de la tècnica quirúrgica”.

Dr. Jorge Cazal en consulta
El Dr. Jorge Cazal resuelve las dudas de una paciente candidata a una cirugía refractiva, en IMO Grupo Miranza Manresa 

Actualment, posem a la disposició dels nostres pacients una gran varietat de models de lents intraoculars per garantir el millor resultat visual en cada cas.

Dr. Jorge Cazal

2. Per què l'edat del pacient influeix en l'elecció de la LIO?

Aquí entra en joc el cristal·lí, la lent natural que s'encarrega, entre altres coses, que enfoquem correctament i hi veiem de ben a prop. "A partir dels 50 anys, podem desenvolupar certes alteracions en aquesta estructura ocular. És un procés totalment natural, lligat a l'envelliment, anomenat síndrome de disfunció del cristal·lí".

Aquesta síndrome provoca:

Per a aquests pacients, “solem recomanar lents trifocals, que ofereixen una bona visió a mitjana, curta i llarga distància. I, en els casos en què hi ha certes malalties oculars associades, com el glaucoma o l'ull sec, habitualment implantem lents de “rang estès” (també conegudes per l'acrònim en anglès EDOF)”, afegeix el Dr. Cazal.

3. És un procediment complex?

És un procediment mínimament invasiu, segur i eficaç, a mans expertes. El Dr. Cazal, amb més de 25 anys d'experiència en aquest tipus d'intervencions, explica que "ho portem a terme mitjançant una petita incisió i de forma ambulatòria. Això permet que el pacient pugui sortir de la clínica pel seu propi peu el mateix dia, després de l’operació".

En molts casos, els resultats ja comencen a apreciar-se en abandonar el quiròfan i milloren durant les setmanes següents.

Dr. Jorge Cazal

Dr. Daniel Elies en quirófano
La cirurgia refractiva amb lents intraoculars consisteix en la implantació de lents fàquiques o pseudofàquiques per corregir defectes refractius.

4. Què es té en compte abans de fer-la?

Com explicàvem, cal un estudi previ i exhaustiu del pacient. A l’IMO Grup Miranza comptem amb equips diagnòstics capdavanters i molt precisos que ens permeten saber quina és la millor opció per a cada cas. Però a més de valorar les característiques anatòmiques de l'ull, també cal tenir en compte els hàbits, la professió, l'estil de vida, etc.

Així mateix, “és clau fer un estudi previ d'ull sec, per evitar malestar i complicacions postoperatòries. En aquest sentit, si el pacient pateix sequedat ocular, aquesta condició es tracta abans que se sotmeti a la cirurgia i també durant el temps que sigui necessari després de la intervenció", afegeix el Dr. Cazal.

cirugía refractiva visión nitida
Les noves tècniques de cirurgia refractiva permeten una visió nítida sense dependre de les ulleres o lents de contacte

5. Què recomanem als pacients que estan pensant a operar-se?

En resum, el Dr. Cazal comparteix aquests tres consells, per a qualsevol persona que vulgui operar-se:

  1. Dur a terme un estudi previ i personalitzat per saber si és un bon candidat.
  2. Posar-se en mans d'un oftalmòleg expert en cirurgia refractiva, coneixedor de totes les peculiaritats i tècniques, com també els riscos i les possibles complicacions que puguin sorgir, durant i després de la cirurgia.
  3. Confiar en una clínica que ofereixi totes les garanties, protocols assistencials i amb personal especialitzat en salut i benestar ocular.

Tot això ajuda a minimitzar riscos amb l'objectiu final que el pacient obtingui els millors resultats visuals.