Còctels de vitamines, entre les opcions per pal·liar els efectes de la radiació solar

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES

La radiació solar és, a més d’un perill per a la salut de la pell, un dels factors principals d’envelliment. Una fórmula per combatre’n els efectes i millorar la hidratació cutània són els tractaments mínimament invasius que ofereixen els especialistes en estètica oculofacial de l’IMO.

Per lluir un aspecte fresc, lluminós i sa a l’estiu és important tenir cura de la nostra pell, ja que el sol, les temperatures altes i la sequedat fan que se'n ressenti i en disminueixen la hidratació. Per això, a més de beure aigua, de menjar fruites i verdures i d’utilitzar cremes i productes de bellesa, aquesta època és especialment recomanable per a sotmetre’s a tractaments estètics que ens ajudin a preparar la pell enfront del sol.

Hidratar i estimular el col·lagen

Com destaca la Dra. Luz María Vásquez, del Departament d'Estètica i Rejoveniment Oculofacial de l'IMO, "una de les opcions que més recomanem són els còctels de vitamines i substàncies com l'àcid hialurònic, que s'introdueixen sota el cutis a través de petites puncions realitzades amb un micropen per aconseguir un efecte hidratant en pells madures que busquen ser revitalitzades". Calen unes tres sessions i el benefici que s'aconsegueix és doble, ja que a banda de les propietats específiques d'aquests còctels estiuencs, les micropuncions realitzades amb un injector de gran precisió afavoreixen la producció de col·lagen.

 

Estimular la síntesi d'aquesta proteïna essencial per a la qualitat dels teixits també és l'objectiu dels Skin Boosters, microinjeccions d'àcid hialurònic de baixa densitat i de llarga durada que, amb una sessió mensual durant tres mesos, restableixen l’hidrobalanç cutani i recuperen la tonicitat de la pell de la cara, del coll i de l'escot. En opinió de la Dra. Vásquez, "són idonis en persones a partir dels trenta anys i en les quals el pas del temps comença a deixar empremtes a la pell, agreujades sovint per una exposició excessiva a la radiació solar".

Trencar el mite del Botox

Veure'ns millor sense canviar exageradament el nostre aspecte és el propòsit de les injeccions de toxina botulínica, les quals "no eliminen l'expressivitat de la cara sinó que relaxen temporalment (entre 5 i 6 mesos) els músculs facials per corregir les arrugues dinàmiques, sobretot de l'entrecella i de les potes de gall". Atès que a l'estiu arrufem sovint aquesta zona perquè ens enlluernem i ens molesta el reflex del sol, l'oftalmòloga especialitzada en estètica i rejoveniment oculofacial aconsella confiar en el Botox per “inhibir aquest gest i suavitzar les arrugues que ja tenim, a més de prevenir que n'apareguin de noves i garantir així un bronzejat facial més homogeni".

Rejovenir sense cirurgia

D'altra banda, l'inici de l'estiu també pot ser el moment idoni per sotmetre’s a una sessió d’Ultherapy, un nou sistema de lífting no quirúrgic que activarà la regeneració de la nostra pell fins a aconseguir la tonificació definitiva a la tornada de les vacances. Segons la Dra. Vásquez, "en no trencar la integritat de la pell i renovar-la des de l'interior, gràcies a l'energia d'ultrasons focalitzats a nivell subcutani (65ºC a 4,5 mm de profunditat), pot realitzar-se fins i tot en els mesos d'estiu". Aquesta tècnica mínimament invasiva, que ja és tot un fenomen als Estats Units i que l’IMO ofereix de forma pionera al nostre país des de fa un any, és especialment útil per elevar les celles, per reduir excessos lleugers de pell a les parpelles ("bosses") i a la barbeta ("papada") i per dissimular les arrugues del coll i de l'escot, raó per la qual s’indica per a persones amb flacciditat lleu o moderada que volen rejovenir amb naturalitat.

Per lluir, no cal patir

Tots aquests tractaments estètics són pràcticament indolors (amb aplicació prèvia d'una pomada anestèsica) i no requereixen passar per quiròfan, ja que es duen a terme a la consulta en sessions d'entre 20 i 60 minuts depenent de la zona a tractar. "Malgrat que és possible notar un lleuger enrogiment o petits hematomes, desapareixen als pocs dies i el pacient pot incorporar-se immediatament a la seva vida quotidiana i gaudir de la platja i de l'oci a l'aire lliure de l'estiu sense cap limitació”. Això sí, "és important reforçar la protecció solar, la qual cosa contribuirà a prolongar els resultats aconseguits, que duraran més o menys en funció de la tendència natural de cada pell i de les cures que cada persona hi dediqui". Descarrega’t aquí la infografia amb les 5 opcions que proposen els especialistes en estètica de l’IMO per lluir una pell perfecta a l’estiu.