Cirurgia plàstica ocular: estètica i salut

La cirurgia plàstica ocular i orbitària garanteix el millor tractament de patologies tant estètiques com funcionals

La cirurgia plàstica ocular i orbitària garanteix el millor tractament de patologies tant estètiques com funcionals

La cirurgia plàstica ocular i orbitària és una subespecialitat oftalmològica recent i poc coneguda, que s’ocupa de patologies i defectes estètics o funcionals relacionats amb les òrbites oculars, les parpelles i les vies lacrimals, així com de la part mitjana i superior del rostre.

El tractament quirúrgic de la regió que envolta l’ull és de gran importància, perquè afecta directament l’òrgan ocular i la visió. En qualsevol cas, es tracta d’una zona molt delicada, que requereix mans expertes per a una realització amb èxit.

La cirurgia pot corregir l’excés de greix a les parpelles

Novetats a la sala d’operacions

La cirurgia d’òrbita ha avançat el darrer any gràcies a la introducció d’avenços tecnològics com el microscopi frontal. Un dels principals avantatges d’aquesta tecnologia, que ja és present a les sales d’operacions de l´ IMO i es fa servir per a les descompressions orbitàries i els tumors oculars, és la seva mobilitat, que ofereix més detall i precisió. A més, incorpora una càmera connectada a un monitor, cosa que possibilita que l’equip quirúrgic vegi en pantalla el mateix que està veient el cirurgià.

Múltiples opcions

Les possibilitats estètiques de la cirurgia plàstica ocular son múltiples i van des de la intervenció per corregir l’excés de greix a les parpelles fins a la correcció d’ulleres, arrugues perioculars (les anomenades “potes de gall”) o de la part superior del rostre. Segons els especialistes de l’IMO, entre les principals tècniques destaquen les injeccions de substàncies com l’àcid hialurònic. D’origen biològic, a més d’allisar els plecs subcutanis, estimula la producció de col•lagen, que multiplica i allarga el resultat rejovenidor a mitjan i llarg termini.

Renovar la pell

Una tècnica emprada per a defectes cutanis superficials és el píling, que consisteix a aplicar damunt la pell un producte químic que n’elimina les capes superficials i produeix cèl•lules noves. S’aplica generalment per eliminar les impureses i les cèl•lules mortes.

Per a arrugues de profunditat superficial i mitjana, l’IMO empra la tècnica de la regeneració cutània (resurfacing), que consisteix a eliminar del tot l’epidermis mitjançant l’aplicació de làser. S’assoleix una renovació completa de la pell i s’eliminen arrugues del rostre i “potes de gall”.