Carol Camino, responsable del departament de baixa visió de l’IMO, impulsa el primer congrés espanyol de l’especialitat

Carol Camino, òptica optometrista especialista en baixa visió de l’IMO i presidenta de la Sociedad Española de Especialistas en Baja Visión (SEEBV), ha impulsat les 1as Jornadas de Baja Visión y Rehabilitación Visual, que es faran del 20 al 22 d’abril a l’Hospital San Juan de Dios de Sevilla

“Conscient de la necessitat de potenciar la rehabilitació visual a Espanya, la Sociedad Española de Especialistas en Baja Visión, organitza aquesta primera reunió amb l’objectiu d’exposar els últims avenços en la rehabilitació del pacient amb baixa visió, aprofundint en els aspectes més pràctics del seu tractament“, explica Carol Camino.

Segons l’especialista de l´ IMO, “només els qui ens dediquem a la baixa visió tenim realment consciència dels grans beneficis de la rehabilitació visual”. “Per això –afegeix- hem de treballar units per transmetre al màxim nombre de professionals i de població, en general, com canvia la vida dels nostres pacients quan els retornem la visió ni que sigui en una mínima part“.

Per a Carol Camino, “treballar la resta visual de pacients amb una visió molt limitada i sense opcions de tractament, no només els permet poder espavilar-se amb més independència a la vida diària, sinó que a més els dóna més qualitat de vida des del punt de vista psicològic i motivacional“.

Aquestes jornades inclouen, com a conferenciants, professionals de primer nivell com la Dra. Ana Mª Pérez, de la Universitat de Houston; el Dr. Luis Castillón, cap del Servei d’Oftalmologia de l’Hospital San Juan de Dios de Sevilla; o l’oftalmòloga Ana Mª Lamaison, de la Sociedad Iberoamericana de Baja Visión, entre d’altres. Tots ells posaran en comú els coneixements i l’aplicació que tenen a la clínica diària, des d’un punt de vista eminentment pràctic, tant en les conferències com en els tallers que estructuren la trobada.