Cap a la llibertat de visió

La cirurgia actual permet dissenyar una “visió a mida” per a cada pacient

La cirurgia refractiva per a la correcció de problemes de refracció (miopia, hipermetropia i astigmatisme) ha experimentat un important desenvolupament els últims anys. El gran avenç en el terreny de l’exploració ocular i de la visió, com també la incorporació de nous instruments quirúrgics, nova tecnologia làser i lents intraoculars cada vegada més sofisticades, permet que cada vegada més pacients puguin recuperar l’autonomia visual i prescindir de correcció òptica, segons explica el Dr. José Luis Güell, coordinador de la Unitat de Còrnia i Cirurgia Refractiva de l’Institut de Microcirurgia Ocular (IMO).

Als avenços mèdics i tecnològics hi hem d’afegir la creixent experiència d’una cirurgia la tècnica més estesa de la qual, el LASIK, acaba de fer 20 anys. Des d’aleshores, el ventall d’opcions quirúrgiques per corregir defectes refractius s’ha desplegat d’una manera considerable, i el coneixement de l’ull i de les característiques visuals de cada persona ha fet possible que la cirurgia refractiva, actualment, s’encamini a la creació d’una “visió a mida per a cada ull adaptant-se a les seves característiques òptiques i visuals i a les necessitats i l’estil de vida de cada pacient”, segons l’especialista de l’IMO.

Aquest canvi s’ha produït de manera paral•lela a una nova “cultura visual”, que s’ha estès al món occidental i que aspira a una visió òptima i totalment autònoma, una mentalitat que està arrelant entre les persones amb presbícia, o “vista cansada”. Aquesta nova mentalitat ha fet que la cirurgia refractiva hagi fet passos accelerats cap a un objectiu clar: dotar de més llibertat de visió el pacient.

Descarrega’t l’article sencer