Microexfoliació palpebral (Blephex)

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES
Se realiza en
10
minutos en consulta
Aplicación cada
3-6
meses, aproximadamente

Què és la microexfoliació palpebral?

La microexfoliació palpebral, també coneguda com a microblefaroexfoliació (Blephex) consisteix en l'eliminació completa i precisa de la descamació i de les restes de bacteris i de greix que s'acumulen a la vora de la parpella i que causen inflamació i altres molèsties oculars (blefaritis). Amb això, es pretén reduir els símptomes oculars crònics que experimenta el pacient, com ara picor, coïssor, llagrimeig o sensació de cos estrany. 

En quins casos es fa?

És un tractament especialment indicat per a pacients amb blefaritis i/o disfunció de les glàndules de Meibom, cosa que moltes vegades s’associa a ull sec, ja que repercuteix en una mala qualitat de la llàgrima i pot produir inflamació de la superfície ocular. 

Blephex és un bon reforç a la higiene palpebral que els pacients amb aquest problema crònic han de dur a terme de forma curosa i regular a casa. A més, pot fer-se com a prevenció de la mateixa manera que, per exemple, es fa una higiene bucal amb el dentista dos cops a l’any.

Exàmens previs

Examen optomètric i oftalmològic complet, que inclogui proves addicionals que l’especialista pugui requerir per confirmar el diagnòstic, com ara la meibografia, que a través de la tecnologia HD Analyzer captura una imatge anatòmica de les glàndules de Meibom per determinar si estan atrofiades i si es requereix tractament.

Durant el tractament

El procediment dura menys de 10 minuts i es duu a terme a la consulta ja que, a causa de la proximitat i de la fragilitat de l’ull, l’ha de fer un especialista. Malgrat que és pràcticament indolor, per més comoditat del pacient es realitza sota anestèsia tòpica (gotes).

Blephex consta d’una peça de mà giratòria que incorpora una microesponja d’un sol ús, que es desplaça al llarg de les vores de les parpelles per netejar-les i exfoliar-les en profunditat i amb gran precisió. Durant el tractament, generalment només es nota una sensació lleu de pessigolleig a la zona palpebral. 

Després del tractament

L’alleujament dels símptomes sol apreciar-se de forma pràcticament immediata un cop realitzada la sessió. Després, és important que el pacient adopti un seguit de consells para mantenir una bona higiene palpebral a casa. 

Segons els hàbits i les característiques de cada pacient, el tractament es repeteix, normalment, al cap de 3-6 mesos.