Síndrome de disfunció del cristal•lí

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES
Símptomes a partir dels
40-45
anys
Lligat a
2
alteracions visuals: cataractes i presbícia
HD Analyzer, prova
núm. 1
pel diagnòstic
Síndrome de disfunción del cristalino

Què és la síndrome de disfunció del cristal·lí?

La síndrome de disfunció del cristal·lí es caracteritza perquè engloba algunes de les alteracions visuals més comunes relacionades amb l'edat i que solen aparèixer entre els 40 i els 65 anys.

La causa principal de la síndrome de disfunció del cristal·lí és l'envelliment natural d'aquesta estructura ocular, una lent natural que ens permet enfocar els objectes correctament. Amb el pas dels anys, el cristal·lí perd, progressivament, la mobilitat, elasticitat i transparència: es va tornant opac i causa alteracions visuals. Els símptomes més freqüents són:

  • Visió borrosa
  • Disminució de la sensibilitat als colors
  • Canvis freqüents de graduació
  • Dificultat i canvis en la visió pròxima

Visión borrosa

La visió borrosa és un dels símptomes de la síndrome de disfunció del cristal·lí

Les principals alteracions visuals que apareixen a conseqüència de la síndrome de disfunció del cristal·lí són:

Símptomes: com canvia el cristal·lí amb el pas dels anys

Com canvia el cristal·lí

L'evolució de la síndrome de disfunció del cristal·lí és gradual. Això significa que els primers signes, que generalment apareixen a partir dels 40 anys, poden passar desapercebuts per a la persona que en téi agreujar-se amb el pas dels anys.

Generalment, dona els següents símptomes:

Símptomes de la síndrome de disfunció del cristal·lí

Proba per detectar la síndrome de disfunció del cristal·lí

La síndrome de disfunció del cristal·lí pot detectar-se per mitjà d’una visita oftalmològica completa i una prova de qualitat visual, anomenada HD Analyzer (OQAS), la qual permet fer un diagnòstic eficaç i, en molts casos, precoç.

HD Analyzer és una prova diagnòstica ocular, que, entre altres, permet detectar precoçment la síndrome de disfunció del cristal·lí abans fins i tot que el pacient comenci a percebre els primers signes o en fases molt inicials.

HD Analyzer

HD Analyzer és una prova que permet diagnosticar de manera precoç la síndrome de disfunció del cristal·lí 

Per aquest motiu, aquest equip mesura la dispersió de la llum a l'interior de l'ull i mostra l'agudesa i qualitat visual que aconsegueix el pacient, tenint en compte qualsevol opacitat existent ( per exemple, la presència d’una cataracta).

Aquesta prova és especialment útil per a detectar la síndrome de disfunció del cristal·lí en pacients que comencen a presentar símptomes visuals, en fases molt inicials, pràcticament indetectables en una exploració ocular.

Com es tracta la síndrome de disfunció del cristal·lí?

En molts casos, la síndrome de disfunció del cristal·lí es tracta prescrivint unes ulleres o una nova graduació per al pacient. Hi ha molts tipus d'ulleres orientades a oferir confort al pacient que les demanda (monofocals, bifocals, progressives o ocupacionals), com també alguns filtres.

Ús de ulleres per la síndrome de disfunció del cristal·lí

L'ús d'ulleres està recomanat per les persones amb la síndrome de disfunció del cristal·lí 

També hi ha opcions quirúrgiques per a tractar les alteracions visuals relacionades amb la síndrome de disfunció del cristal·lí.

Cirurgia de la presbícia

Per als pacients que volen prescindir de la dependència de les ulleres o lents de contacte, es pot dur a terme una cirurgia refractiva per a compensar totalment o parcialment la presbícia i, si el pacient ho requereix, altres defectes refractius, com la miopia, la hipermetropia o l'astigmatisme.

Per a més detalls sobre aquesta cirurgia, fes clic aquí.

Cirurgia de les cataractes

El tractament de les cataractes sempre és quirúrgic i consisteix a extreure el cristal·lí envellit i reemplaçar-lo per una lent intraocular que facila seva funció. Aquí t'expliquem tots els detalls sobre aquesta intervenció, molt freqüent, però que no ha de ser banalitzada, ja que, igual que en altres cirurgies, poden donar-se riscos durant el procediment i després.

Els primers símptomes de les cataractes apareixen, generalment, a partir dels 50-65 anys i evolucionen al llarg dels anys, fins a ocasionar una limitació visual important.

Cirurgia de cataractes

El tractament de les cataractes sempre és quirúrgic

Per això, és freqüent que el pacient es pregunti quin és el millor moment per a operar les cataractes: en les seves primeres fases o quan estan avançades. Fes clic aquí per a saber tots els detalls sobre aquest dubte tan comú.

L’IMO Grup Miranza compta amb un ampli ventall de lents intraoculars per a les cirurgies de la presbícia i de cataractes, perquè tothom pugui beneficiar-se de la ques'ajusti mésa les seves necessitats visuals.

Més informació sobre els tractaments