Ptosi neurogènica

Ptosis neurogénica
Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES
Ptosis neurogénica

Què es?

La ptosi o caiguda de la parpella de tipus neurogènic es caracteritza per la falta d'estímul nerviós al múscul encarregat de moure la parpella superior.

Què la causa?

La ptosi neurogènica es caracteritza perquè l'ull no rep estímul nerviós correcte bé a través del nervi parell cranial III o de la via ortosimpàtica, cosa que, al seu torn, produeix la disfunció del múscul elevador de la parpella superior o múscul de Müller.

Símptomes 

La ptosi neurogènica ocasiona els següents símptomes i signes:

  • Caiguda de la parpella superior (total o parcial)
  • Disminució de l'agudesa visual si afecta l'eix visual
  • De vegades, els pacients inclinen o recol·loquen el cap per poder compensar la mala visió originada per la caiguda palpebral
  • Segons la causa pot ocasionar també estrabisme i visió doble, per exemple en una paràlisi del nervi parell cranial III

o Alteració del diàmetre pupil·lar

Tractament 

El tractament de la ptosi neurogènica consisteix a practicar una cirurgia, que té com a principal objectiu reforçar els músculs que eleven la parpella. Per a això, l'oftalmòleg utilitza el front com a referència, per buscar un punt d'ancoratge al múscul que es troba sobre les celles i aprofitar-ne la mobilitat.

L'IMO Grup Miranza disposa de diferents tècniques mínimament invasives i sense incisions visibles per corregir la ptosi. L'elecció d'una o altra depèn de les característiques particulars de cada pacient.