Pterigi

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES
Pot reaparèixer fins en un
60%
dels casos si no es tracta amb la tècnica adequada
foto pterigion

Què és el pterigi?

És un creixement anormal de la conjuntiva sobre la còrnia. És més freqüent al costat nasal, però pot produir-se també al costat extern de l’ull o a tots dos.

Pingüècula

Pingüècula.

Ull amb pterigi

Ull amb pterigi.

Per què es produeix?

El principal factor de risc per desenvolupar un pterigi és l’exposició solar i la sequedat. Per això té lloc a la zona interpalpebral. Les persones que treballen a l’aire lliure són les més freqüentment afectades.

“La pingüècula és una lesió benigna de la conjuntiva. A vegades creix i dóna lloc al pterigi, que s’ha de tractar amb cirurgia si perjudica la visió”. Dr. Gris – IMO Barcelona

Com es pot prevenir?

La principal mesura preventiva és fer servir ulleres de protecció solar en períodes d’exposició prolongada i col•liris lubricants per evitar la sequedat.

 

El pterigi es presenta com una zona elevada blanquinosa al costat interno i/o extern de la còrnia. És indolor i els símptomes depenen principalment de la mida de la lesió. Els més petits poden ser asimptomàtics, però a mesura que creixen poden generar molèsties a la superfície de l’ull, com ara:

  • Ull vermell
  • Llagrimeig
  • Sensació de cos estrany

En casos molt severs pot arribar a comprometre la visió si genera astigmatisme i recobreix àrees més grans de la còrnia.

Les lesions petites en general no requereixen tractament i es resolen únicament amb col·liris lubricants. Els casos més avançats es tracten mitjançant extirpació quirúrgica.

pre-post-cirugia-pterigion