Problemes estètics i signes de l’edat

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES
Les
3
estudi, consell i tractament personalitzats
Els nostres
2
diferencials: cuidem l’estètica i vetllem per la salut ocular
Més de
20
tècniques mínimament invasives

La experiencia de nuestros pacientes del departamento de estética

Problemas estéticos y signos de la edad

Què són els problemes estètics i els signes de l'edat?

Gran part dels problemes estètics i dels signes d’envelliment es concentren a la part mitjana i superior del rostre, una zona que és extremament delicada atesa la proximitat dels òrgans oculars. Això fa imprescindible posar-se en mans d'un oftalmòleg especialitzat, amb coneixement i experiència per millorar o rejovenir la mirada, velant sempre per la seguretat dels ulls i de la visió amb totes les garanties mèdiques i oftalmològiques.

Alguns dels motius més freqüents de consulta entre els pacients són:

 • Bosses
 • Ulleres
 • Arrugues perioculars i de la part mitjana superior del rostre
 • Excés de greix a les parpelles
 • “Ulls caiguts” i flacciditat periocular
 • Pèrdua de volum facial
 • Pòmuls enfonsats
 • Disminució de contorns i d’estructura facial
 • Deteriorament de la qualitat de la pell

Per què es produeixen?

Els defectes estètics estan associats a causes molt diverses:

 • Envelliment
 • Factors genètics
 • Traumatismes
 • Repetició de ganyotes d’expressió
 • Manca de cura de la pell (excés de sol, deshidratació, mala alimentació, etc.)
 • Malalties oculars o sistèmiques que afecten la morfologia ocular o periocular
 • Paràlisis

Com es poden prevenir?

Els defectes estètics no es poden prevenir quan estan lligats a causes genètiques, hereditàries o d’envelliment. Amb tot, es poden prenfre mesures per evitar l’acceleració dels processos degeneratius cutanis, com ara arrugues, taques, etc. Cal tenir en compte que la pell del rostre és més fràgil que no pas la del cos, ja que l’exposició constant a agents externs i la concentració de les ganyotes d’expressió (riure, plorar, enfadar-se, etc.), són factors que n’augmenten la vulnerabilitat.

Unes quantes mesures elementals que ajuden a mantenir un aspecte saludable són:

 • Protecció del sol: ulleres de sol, cremes protectores, exposició controlada als raigs UVA
 • Hidratació: beure molta aigua cada dia
 • Alimentació: seguir una dieta equilibrada
 • Descans: dormir les hores necessàries per recuperar-nos del desgast del dia
 • Exercici: fer esport de manera regular
 • Bons hàbits: evitar el tabac, no abusar de l’alcohol
 • Posar-se en mans de dermatòlegs si apareix qualsevol anomalia cutània o si es té una pell especialment sensible

No és necessari esperar fins que els problemes estètics, com poden ser les bosses i ulleres, les arrugues perioculars o la flacciditat palpebral, deixin una empremta important en el rostre per poder actuar-hi i tornar-lo a dotar d'un aspecte sa i rejovenit. En aquest sentit, la major part de tractaments anti-aging que ofereix el Departament d'Estètica i Rejoveniment Oculofacial de l'IMO es poden aplicar tant amb finalitats preventives (abans dels 40 anys) com un cop els signes ja es mostren de manera incipient o consolidada.

Generalment, el desig dels pacients és veure's bé sense deixar de reconèixer-se al mirall, gràcies a resultats naturals i discrets. Per oferir la millor solució i donar una resposta eficaç als símptomes que pateixen, és important tenir en compte que no totes les pells són iguals ni tenen el mateix grau de maduresa, o que, per exemple, existeixen diferents tipus d'ulleres en funció del seu origen: hereditàries, racials o per alteracions en la pigmentació. És per això que el bon estudi de cada cas i l'assessorament personalitzat són claus per a la selecció i l'aplicació individualitzada d'un ampli ventall d'opcions terapèutiques.

Tractaments quirúrgics 

Totes les cirurgies són ambulatòries i garanteixen un bon postoperatori gràcies a l’ús de procediments de microincisió, únicament a l’abast d’experts que dominen tant la cirurgia plàstica com l’oftalmològica.

Aquestes són algunes de les intervencions més sol·licitades:

Tractaments no quirúrgics

Realitzats en consulta, són indolors i còmodes d’aplicar en sessions de curta durada, amb una recuperació ràpida que no impedeix dur a terme les activitats quotidianes ni requereix baixa laboral.

 
Teràpies a la consulta d'estètica i rejoveniment oculofacial. Dra. Vásquez - IMO Barcelona

Les principals tècniques cosmètiques facials que s'ofereixen en la consulta d'estètica d'IMO són:

Toxina botulínica

Es fa servir per corregir arrugues dinàmiques o d’expressió. S’aplica principalment a la meitat superior del rostre. L’entrecella i les “patas de gallo” són les zones més habituals. Amb aquesta tècnica es relaxen temporalment els músculs facials, es prevé la formació d’arrugues i se suavitzen les que ja existeixen fins al punt d’esdevenir gairebé inapreciables. Els resultats són immediats i els efectes duren entre 5 i 6 mesos i desapareixen de manera progressiva.

Substàncies de farciment

Injeccions de substàncies de farciment per restaurar el volum perdut o per esborrar les arrugues. El més destacat és l’àcid hialurònic, una substància d’origen biològic que allisa els plecs subcutanis, estimula la producció de col·lagen i multiplica i allarga el resultat rejovenidor. Aquest àcid injectat a la pell s’integra de manera natural als teixits i permet que els resultats es mantinguin durant diversos mesos.

Substàncies de farciment

Substàncies de farciment.

Skin Boosters

Microinjeccions d'àcid hialurònic que nodreixen i hidraten la pell en profunditat, reestablint l'hidrobalanç cutani i estimulant al mateix temps la producció de col·lagen. D'aquesta manera, milloren l'elasticitat i l'estructura de la pell per donar-hi lluminositat i fer que llueixi suau i llisaquan el pas dels anys i altres factors com una mala alimentació o una exposició solar excessiva comencen a fer efecte.

Ultherapy

Sistema de lífting no quirúrgic que, mitjançant ultrasons focalitzats,  tensa la pell de manera natural i estimula la producció de col·lagen de manera mínimament invasiva i amb resultats molt naturals. Està especialment indicat per elevar les celles i reduir excessos lleugers de pell a les parpelles (“bosses”), a més d’aixecar i de reduir la pell de sota la barbeta per eliminar la “papada” i dissimular les arrugues, i combat la flacciditat amb una única sessió. Els seus efectes duren al voltant d'un any, depenent del procés d’envelliment de cada pell.

Així mateix, la col·lagenoteràpia, la mesoteràpia, els pílings químics i el resurfacing permeten la regeneració i la renovació de les diferents capes de la pell, millorant-ne la textura, qualitat i color. Gràcies a això, s'eliminen línies fines, taques i altres signes superficials de l'edat. D'altra banda, quan l'objectiu és tractar les ulleres de tipus hereditari, la carboxiteràpia pot ser una bona opció per millorar l'oxigenació de la zona i, com a conseqüència, aclarir la pell i dotar el rostre d'una sensació de descans.

Aplicant resurfacing al quiròfan

Aplicant resurfacing al quiròfan.