Insuficiència límbica

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES
El diagnòstic precoç, clau per a l’èxit del tractament

¿Què és la insuficiència límbica?

La síndrome d’insuficiència límbica suposa que deixa d’haver-hi una font per a les cèl•lules de l’epiteli corneal, que és substituït per l’epiteli conjuntival que habitualment envolta la còrnia i que, en aquests casos, s’expandeix i “envaeix territori”, aprofitant que el limbe deixa d’actuar com una barrera que inhibeix el creixement de la conjuntiva.

Per què passa?

Hi ha un seguit de factors, congènits o adquirits, que poden lesionar greument el limbe i, per tant, aquesta població de cèl•lules mare, i provocar el que es coneix com a síndrome d’insuficiència límbica.

Com es pot prevenir?

No hi ha cap manera de prevenir-la, però sí que es pot tractar a temps amb revisions periòdiques que la detectin i d’aquesta manera poder aplicar el tractament més adequat en cada cas.

L’expansió de l’epiteli de la conjuntiva sobre la còrnia provoca una pèrdua de visió, a més de problemes d’adherència, erosions, úlceres, inflamació crònica o creixement anòmal de vasos.

Quan la insuficiència límbica no és completa, el tractament es resol amb l’administració de col•liris, però en lesions severes s’opta pel trasplantament de cèl·lules mare corneals.