Llampecs o flaixos

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES
Imagen con visión normal

Visió normal

Imagen con ojo afectado

Visió d'un ull afectat

Despreniment de retina

Patir llampecs o flaixos podria ser símptoma d’un despreniment de retina. S’aconsella visitar l’oftalmòleg amb urgència per confirmar-ho. Generalment s’observen pel costat amb els ulls oberts o tancats. Duren dècimes de segon, són molt ràpids, però apareixen contínuament. Si és el cas, s’hauria de tractar de seguida, ja que les possibilitats de millora són molt més grans si no es desprèn de la màcula o àrea central de la retina.

El despreniment de retina és una malaltia ocular que es produeix per la separació espontània de la retina neurosensorial (capa interna de la retina) de l’epiteli pigmentari (capa externa). En produir-se aquesta separació, s’acumula líquid a l’espai que es forma entre aquestes dues capes i la retina despresa no pot funcionar ni nodrir-se de manera adequada.

Si no es tracta, el despreniment de retina acaba provocant la pèrdua funcional total de l’ull (ceguesa).

Si vols més informació sobre aquesta patologia, clica a aquest enllaç.

Com hem d'actuar?

  • El despreniment de la retina pot produir-se per causes accidentals (traumatismes oculars) o com a conseqüència d’una altra malaltia: tumors, inflamacions greus, forats maculars en pacients que pateixen alta miopia, retinopatia diabètica… Per això és important que la població de risc es faci revisions oculars periòdiques, com a mínim, una vegada a l’any.
  • L’aparició sobtada de mosques volants o un augment brusc de les que ja es veien, com també l’aparició de flaixos lluminosos o de qualsevol altre dels símptomes descrits, ha de ser motiu de consulta urgent amb un oftalmòleg.