L’estimulació elèctrica de la retina i la teràpia gènica, propers passos per guarir les patologies de retina

Els doctors Borja Corcóstegui de l’IMO i Stanley Chang, professor i cap del departament d’oftalmologia de la Universitat de Colúmbia, van coincidir a Barcelona al congrés internacional de Novetats Mèdiques i Quirúrgiques en Retina, organitzat per l’IMO, i van comentar els avenços de la cirurgia ocular

L’avenç més significatiu en la cirurgia ocular de les darreres dècades ha estat l’ús generalitzat del làser, segons Corcóstegui. Els darrers cinc anys, les millores més sorprenents han vingut dels fàrmacs d’injecció ocular. Aquests medicaments han permès millorar la visió en el 75% dels pacients tractats, en contrast amb el 20% que millorava amb cirurgia.

Veure que un home cec des dels 18 anys recupera la vista als 30 és una de les satisfaccions més grans en la carrera del cirurgià oftalmològic Borja Corcóstegui. Quan se li va presentar aquest pacient, un directiu de l’ONCE, Corcóstegui es va adonar que la cataracta i l’hemorràgia que li impedien la visió es podien guarir. Les tècniques per guarir els ulls han fet passos de gegant les últimes dècades, afirma el metge.

Tendim a donar per descomptat el fet de veure-hi, però els problemes de visió poden canviar radicalment la nostra capacitat de gaudir de la vida, apunta Stanley Chang. Segons ell, l’avenç més gran és que podem fer feliços molts més pacients.

Descarrega’t l’article sencer Una llum al final de l’ull de Miquel Cáceres a El Periódico