Lents intracorneals

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES
No més de
2
mil·límetres de diàmetre
Установка интракорнеальных (внутрироговичных) линз

Què és?

Es tracta d’unes lents de 2 mm de diàmetre, totalment transparents, que se col•loquen centrades a la còrnia i que aconsegueixen modificar-ne l’asfericitat. Amb això s'aconsegueix un canvi en la profunditat de focus, que combat la dificultat d’enfocar la visió de prop típica de la presbícia.

Aquesta opció és fàcilment reversible mitjançant l’extracció de la lent i, en cas que s’estimi oportú, substituint-la per una altra o bé per alguna de les opcions que hi ha actualment per combatre els efectes de la presbícia.

Les lents intracorneals es fan servir per combatre la dificultat d’enfocar de prop típica de la presbícia o “vista cansada”.

En quins casos es fa?

El cristal•lí, la lent natural de l'ull, requereix dues qualitats indispensables per fer la seva funció: elasticitat, per “acomodar” i poder enfocar objectes a diferents distàncies, i transparència, per poder-hi veure de manera nítida.

En una persona jove i sense problemes oculars, aquestes dues qualitats es compleixen, però el cristal•lí envelleix relativament aviat. A partir dels 40 anys va perdent progressivament les propietats: primer perd l’elasticitat i, per tant, la capacitat d’acomodació, cosa que es tradueix en una creixent dificultat d’enfocar els objectes propers (presbícia).

Posteriorment, el cristal•lí va perdent la transparència (cataracta), cosa que provoca una pèrdua d’agudesa visual, tant de lluny com de prop. Mentre que la cirurgia de la cataracta s’ha convertit en la cirurgia oftalmològica més practicada a les societats desenvolupades, cada cop més persones volen acabar amb l’excessiva dependència d’ulleres provocada per la presbícia.

En aquest sentit, l’IMO aplica de manera pionera a Espanya unes noves lents intracorneals que no tenen poder òptic ja que no modifiquen les diòptries, però que incideixen directament en la curvatura corneal.

Exàmens previs

Exploració oftalmològica completa.

Abans de la intervenció

Aquests pacients han de saber que, si bé el poder d’acomodació del cristal•lí no es corregeix, sí que hi ha cada cop més estratègies per minimitzar-ne les conseqüències.

Durant la intervenció

La intervenció consisteix a col•locar una lent intracorneal que modifica la curvatura corneal per compensar la manca d’acomodació del cristal•lí.

Riscos

Cal tenir en compte que es tracta d’un procés en permanent evolució i que, per tant, gran part de les tècniques de correcció s’hauran de modificar amb el pas del temps.

Per això els especialistes es centren cada cop més en les tècniques que permeten reversibilitat, és a dir, que un cop practicades poden modificar-se de manera senzilla i sense trauma per al pacient si els resultats no són els que s’esperava o bé si l’evolució del procés de presbícia ho aconsella.