Làser de femtosegon

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES
Precisió
100
vegades superior a la del tallant
Més del
98%
de predictibilitat de resultats
Láser de femtosegundo

Què és?

És el làser més precís que existeix en la cirurgia ocular actual i representa un dels últims grans avenços tecnològics en oftalmologia, gràcies a la rapidesa i la seguretat que ofereix.
Aquest làser treballa en milionèsimes de segon i reprodueix amb gran exactitud les microincisions prèviament dissenyades pel cirurgià a l'ordinador, al qual està connectat. Per tant, la intervenció no depèn de manera tan directa de la destresa manual de l'oftalmòleg i els resultats són més predictibles.

Una altra característica distintiva del làser de femtosegon és la reversibilitat, ja que separa els teixits amb l'emissió de dosis mínimes d'energia per produir una disrupció entre les cèl·lules. Així, mitjançant llum infraroja, evita talls amb cremades i transferència de calor a la còrnia. Malgrat tots aquests avantatges, però, no està indicat o no sempre és la millor opció per a determinats pacients.

En quins casos es fa?

L’IMO disposa de dos equips de làser de femtosegon: el primer es fa servir per a cirurgia refractiva  i trasplantaments de còrnia, mentre que el segon s’utilitza per a intervencions de cataracta.

Pel que fa a la cirurgia refractiva, el làser de femtosegon ha fet possible el desenvolupament de noves tècniques com Relex SMILE, que fa ús exclusiu d'aquest làser per corregir la miopia i l'astigmatisme a través d'una microincisió de només 2 mm (sense necessitat d'obrir una làmina circular a la superfície de la còrnia). Així mateix, el femtosegon  ha contribuït a les tècniques selectives de trasplantament de còrnia com la DMEK, en la qual només se substitueixen la fina membrana de Descemet i l'endoteli (capa posterior de la còrnia).

D'altra banda, els avantatges que aporta s'han traslladat a la cirurgia de cataracta i han perfeccionat i estandarditzat el procediment tradicionalment dut a terme mitjançant la facoemulsificació per ultrasons. El nou mecanisme permet incisions més precises, redueix el risc d'infecció, millora el posicionament de la lent intraocular i fa més previsible la correcció de l'astigmatisme associat a aquesta cirurgia. Com a conseqüència, està especialment indicat en determinats casos complexos, com cataractes congènites i juvenils o posttraumàtiques.

Exàmens previs

A més d'una exploració oftalmològica completa, els exàmens previs específics depenen de la cirurgia per a la qual es faci servir el làser.