Iridotomia

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES
Durada de
10
minuts aproximadament
Tractament
100%
a consulta
Al cap de
24 h
vida normal

Què és la iridotomia?

Iridotomía para reducir la presión intraocular

La iridotomia és un procediment que es duu a terme amb làser –la majoria de vegades amb làser YAG, tot i que també pot fer-se amb làser d’argó– per facilitar el drenatge de l’humor aquós.

En quins casos es fa?

És un tractament profilàctic que es fa en ulls amb angle estret (angle cloïble) amb una finalitat preventiva: evitar un episodi de glaucoma agut, és a dir, una pujada brusca de pressió intraocular per bloqueig pupil·lar.

Exàmens previs

Per poder fer aquest tractament es necessita disposar d’una biomicroscòpia ultrasònica, a més de les proves comunes que s'inclouen en una revisió completa a la consulta de l'especialista per identificar el tipus de glaucoma, la fase en què està la malaltia i la presència d'altres patologies oculars. Aquestes proves habitualment són la campimetria (estudi del camp visual), la tonometria (mesura de la pressió intraocular), la gonisoscòpia (visualització directa de l'angle iridocorneal), la paquimetria (mesura del gruix de la còrnia) i l'exploració del nervi òptic, ja sigui directament o amb proves automatitzades (OCT o HRT).

Abans de la intervenció

No hi ha precaucions especials a tenir en compte.

Durant la intervenció

La iridotomia és una tècnica senzilla, eficaç i ràpida que requereix prop de 10 minuts per dur-se a terme a la consulta de l’oftalmòleg.

Consisteix a fer un petit orifici a la perifèria de l’iris (la part de color de l’ull) per comunicar la zona posterior d’aquesta estructura amb la zona anterior (cambra posterior i cambra anterior) i, d’aquesta manera, equilibrar els nivells de pressió intraocular entre totes dues.

Riscos

La recuperació després de la iridotomia és immediata i a les 24 hores ja es pot tornar a la vida normal, tot i que inicialment és possible notar algunes molèsties.

El pacient pot presentar una inflamació lleu i un augment brusc de la pressió intraocular les primeres hores després del procediment.

En alguns casos, pot ser necessari repetir l'aplicació de la iridotomia.