Iridoplàstia

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES
Durada de
15
minuts
Tractament
100%
a consulta
Indicat per a
2
tipus de glaucoma d’angle estret
Iridoplàstia

Què és la iridoplàstia?

La iridoplàstia és un procediment que es fa amb el làser d'argó a consulta, sense necessitat de passar per la sala d’operacions, amb l'objectiu d'afavorir la filtració de l'humor aquós i evitar l'augment de la pressió intraocular.

En quins casos es fa?

Aquesta tècnica s'indica per tractar glaucomes d'angle tancat o estret, amb la finalitat d'intentar obrir la trabècula en els casos en què l'anatomia de l'iris (el denominat iris en altiplà) tapa la zona de filtrat de l'humor aquós i produeix així un augment de la pressió intraocular.

Exàmens previs

La revisió oftalmològica completa que s'ha de fer per detectar el tipus i la fase del glaucoma i la presència d'altres patologies oculars consta, habitualment, de les proves diagnòstiques següents: campimetria (estudi del camp visual), tonometria (mesura de la pressió de l'ull), gonisoscòpia ( visualització directa de l'angle iridocorneal), paquimetria (mesura del gruix de la còrnia) i tomografia de coherència òptica (OCT) o tomografia retinal Heidelberg (HRT) per a l'exploració del nervi òptic (que també pot fer-se de forma directa).

Per dur a terme aquest tractament es necessita, a més, disposar d’una biomicroscòpia ultrasònica, una tècnica ecogràfica que permet veure en viu i en alta resolució l'anatomia del segment anterior de l'ull.

Abans de la intervenció

Al pacient se li han de col·locar gotes per preparar l'ull uns minuts abans de practicar el procediment amb iridoplàstia, que s'efectua sota anestèsia tòpica a consulta.

Durant la intervenció

La iridoplàstia consisteix a fer impactes a tota la perifèria de l’iris (360º) mitjançant el làser d'argó, amb l'objectiu de reduir el volum perifèric d'aquesta estructura i d'allunyar-la de la zona de filtració de l’humor aquós (la trabècula).

Riscos

El pacient pot presentar dilatació de les pupil·les i inflamació les primeres hores després d'haver-se sotmès a la iridoplàstia.