Inductors de col·lagen

Demana visita. Digues-nos quin dia prefereixes per a la teva propera visita
inductores de colégeno

Què són?

Els inductors de col·lagen són productes que s'injecten en el rostre per activar la producció natural d'aquesta proteïna, que forma les fibres col·làgenes, especialment abundants en els ossos i en la pell. El principal objectiu d'aquest tractament estètic és eliminar la flacciditat facial i aconseguir una dermis més ferma.

L’IMO disposa de dos tipus de substàncies inductores de col·lagen que s'apliquen, en a zona facial, d'acord amb les necessitats de cada pacient:

  • Hidroxiapatita càlcica (Radiesse): indicada per estimular la producció de col·lagen en la capa de la pell en que s’aplica. Aquest tractament proporciona, a més, l'anomenat “efecte V”, que consisteix a retornar al rostre un aspecte més jove realitzant un lífting no quirúrgic i, en alguns casos, pot combinar-se amb Ultherapy per a uns resultats més bons.
  • Àcid polilàctic (Sculptra): posseeix un potent efecte estimulador de col·lagen, més intens que el tractament anterior. Està indicat per reposar el volum en pells que l’han perdut a causa de l'edat o per una pèrdua important de pes.

La Dra. Luz M. Vásquez, del Departament d'Estètica i Rejoveniment Oculofacial de l'IMO, explica en què consisteix el tractament amb inductors de col·lagen (vídeo en castellà)

En quins casos s'utilitzen?

Les substàncies inductores de col·lagen estan indicades sobretot per a pacients amb pells madures que comencen a notar flacciditat o un aprimament de la pell. També es poden aplicar a persones amb una pèrdua substancial del volum facial després d'una dieta per aprimar-se.

Exàmens previs

L'especialista en estètica oculofacial realitza un examen exhaustiu de la zona palpebral i periocular que permet determinar el tipus d’inductor de col·lagen més indicat. Així mateix, es prenen fotografies per valorar l'estat del pacient abans i després del tractament i també entre sessió i sessió, en cas que se’n realitzi més d'una.

Durant el tractament

Els inductors de col·lagen s'injecten després d'haver realitzat una neteja del rostre i d’haver aplicat anestèsia tòpica a la zona a tractar. La durada del tractament i el nombre de sessions varia segons el producte que s'aplica.

Producte Durada aproximada Sessions
Hidroxiapatita càlcica (Radiesse) Entre 15 i 20 minuts 1 sessió, encara que es poden realitzar més sessions segons les necessitats del pacient
Àcid polilàctic (Sculptra) Entre 20 i 30 minuts Mínim 2 sessions (1 mes de diferència entre cada sessió), encara que és possible que el pacient en necessiti més

Després del tractament

Els efectes dels inductors de col·lagen oscil·len entre els 6 i els 12 mesos i poden variar segons el pacient o la zona tractada. Així mateix, alguns factors –com ara una bona alimentació i hidratació, la protecció dels rajos solars o evitar el tabaquisme– ajuden a perllongar els efectes dels tractaments estètics.

Després del tractament, es poden apreciar petites marques a les zones en les quals s'ha aplicat, que no impedeixen que el pacient pugui realitzar les seves activitats quotidianes una vegada finalitzat. Així mateix, els pacients als quals s’aplica l’àcid polilàctic (Sculptra) noten una millora immediata del volum facial que desapareix després de 24-48 h. En aquest moment, comença el procés estimulador del col·lagen. El resultat de cada sessió pot apreciar-se a partir del mes del tractament, moment en què es pot realitzar la següent sessió, en cas que sigui necessària.