Inductors de col·lagen

Inductores de colágeno
Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES
L’IMO en té de
2
tipus: segons les necessitats del pacient
Durada aprox.:
15-30
minuts
Inductors de col·lagen

Què són els inductors de col·lagen?

Els inductors de col·lagen són productes que s'injecten al rostre per activar la producció natural d'aquesta proteïna, que forma les fibres col·làgenes, especialment abundants als ossos i a la pell.

L’objectiu principal d'aquest tractament estètic és eliminar la flaccidesa facial i aconseguir una pell més ferma.

L’IMO Grup Miranza té 2 tipus de substàncies inductores de col·lagen que s'apliquen a la zona facial, d'acord amb les necessitats de cada pacient:

  • Hidroxiapatita càlcica(Radiesse): indicada per estimular la producció de col·lagen a la capa de la pell on s'aplica. Aquest tractament proporciona, a més, l'anomenat “efecte V”, que consisteix a retornar al rostre un aspecte més jove a partir d’un lífting no quirúrgic i, en alguns casos, pot combinar-se amb Ultherapy per a uns resultats òptims.
  • Àcid polilàctic (Sculptra): posseeix un efecte estimulador molt potent de col·lagen, més intens que el tractament anterior. Està indicat per reposar el volum en pells que l'han perdut a causa de l'edat o per una pèrdua important de pes.

Inductors de col·lagen per les pells madures

Els inductors de col·lagen estan indicats per a pells madures

En quins casos es fan servir?

Les substàncies inductores de col·lagen estan indicades, sobretot, per als pacients amb pells madures que comencen a notar flaccidesa o un aprimament de la pell.

També es poden aplicar a persones amb una pèrdua substancial del volum facial després d'una dieta d'aprimament.

Exàmens previs

L'especialista en estètica oculofacial fa un examen exhaustiu de la zona palpebral i periocular, cosa que permet determinar el tipus d'inductor de col·lagen més indicat.

Així mateix, es prenen fotografies per valorar l'estat del pacient abans i després del tractament i entre sessions, en cas que se’n faci més d'una.

Durant el tractament

Els inductors de col·lagen s'injecten després d'haver fet una neteja del rostre i aplicat anestèsia tòpica a la zona a tractar.

La durada del tractament i el nombre de sessions varia segons el producte que s'aplica.

Producte Durada aproximada Sessions
Hidroxiapatita càlcica (Radiesse) Entre 15 i 20 minuts 1 sessió, encara que es poden realitzar més sessions segons les necessitats del pacient
Àcid polilàctic (Sculptra) Entre 20 i 30 minuts Mínim 2 sessions (1 mes de diferència entre cada sessió), encara que és possible que el pacient en necessiti més

Després del tractament

Els efectes dels inductors de col·lagen oscil·len entre els 6 i els 18 mesos i poden variar segons el pacient o la zona tractada. Així mateix, alguns factors ajuden a prolongar els efectes dels tractaments estètics, com:

  • una bona alimentació i hidratació
  • protegir-se dels raigs del sol
  • evitar el tabaquisme.

Durada dels inductors de col·lagen

Els efectes dels inductors de col·lagen oscil·len entre els 6 i els 18 mesos

Després del tractament, es poden apreciar petites marques a les zones on s'han aplicat, que no impedeixen que el pacient pugui dur a terme les seves activitats quotidianes en acabar.

Així mateix, els pacients tractats amb àcid polilàctic(Sculptra) perceben una millora immediata del volum facial que desapareix després de 24-48h. En aquest moment, comença el procés estimulador del col·lagen. El resultat de cada sessió es pot apreciar passat un mes, moment en què es pot dur a terme la següent sessió, si el pacient ho necessita.