Goniopunció

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES
Goniopunción glaucoma

Què és la goniopunció? 

La goniopunció és un tractament làser, que es duu a terme a la consulta, després d'una esclerectomia profunda no perforant (EPNP), un tractament quirúrgic que té per objectiu disminuir la pressió intraocular.

Es fa amb un làser molt freqüent en oftalmologia, anomenat YAG. El procediment consisteix a perforar la membrana creada per la sortida de l'humor aquós i ampliar el drenatge de l’esclerectomia profunda no perforant.

En quins casos s’aplica? 

Es fa servir per a pacients que ja s'han sotmès a una cirurgia prèvia de glaucoma (EPNP), ja que la via de drenatge de l'humor aquós pot tancar-se,a causa del procés natural de cicatrització, de manera que pot causar un augment de la pressió intraocular després de la cirurgia.

Exàmens previs

Abans de dur a terme aquest procediment és necessària una visita oftalmològica completa amb l'especialista en glaucoma.

Consulta aquí les proves més freqüents per als pacients amb glaucoma.

Durant el procediment 

S'aplica col·liri anestèsic i, a continuació, un altre fàrmac que té la funció de tancar la pupil·la (pilocarpina).

La goniopunció consisteix a dirigir la llum del làser YAG cap a la zona de l'ull en la qual es vol practicar la cirurgia: l'angle iridocorneal (membrana trabeculodescemètica), per aconseguir perforar-la i disminuir la pressió intraocular.

Riscos 

Normalment, no hi ha complicacions després del làser, però la pressió pot baixar excessivament i això comporta una mala qualitat de visió temporal, la qual es recupera, habitualment, al cap de dies o setmanes.

A vegades, l'iris pot adherir-se a l'orifici creat i podria ser necessari repetir el tractament amb làser per alliberar-lo.

Altres pacients poden no experimentar una disminució de la pressió intraocular per excés de cicatrització, de manera que cal repetir el làser.