Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES

Consells sobre glaucoma i...

Futures teràpies i investigació

Preguntes freqüents dels nostres pacients

Les persones amb antecedents familiars de glaucoma no han d'esperar “a notar” cap símptoma, ja que la malaltia és silent, en gran part del seu desenvolupament i, quan dona símptomes, ja està avançada.

Per això, és important fer-se revisions oculars periòdiques, encara que no se’n notin símptomes. Això permet detectar i tractar a temps la malaltia si apareix.

Tot i que sabem que la pressió intraocular (PIO) elevada és el factor de risc més comú per desenvolupar glaucoma, existeixen glaucomes que cursen amb PIOs dins dels valors que es consideren “normals” (generalment, per sota de 21 mmHg).

Per això, mesurar la PIO no és suficient, també és necessari fer un examen oftalmològic complet, incloent una valoració del fons d'ull.

El glaucoma provoca una disminució progressiva del camp visual del pacient i la visió perifèrica es va reduint a poc a poc. Per això, és difícil percebre aquesta pèrdua gradual fins que la malaltia ja es troba en estadis avançats i el pacient ha perdut gran part del seu camp visual de manera irreversible.

El mite que les persones amb glaucoma veuen un túnel negre no s'ajusta a la realitat, ja que la visió amb la malaltia varia segons la persona i el grau d'afectació del camp visual.

Certs pacients descriuen visió borrosa, boira o visió de punts cecs, tot i que moltes vegades els és difícil explicar què els passa i poden confondre el glaucoma amb altres malalties oculars, com ara les cataractes.

Per a més informació fes clic aquí

L’augment de la pressió ocular obeeix a múltiples factors que poden resumir-se com a mecanismes que fan que el líquid intraocular (humor aquós) no es pugui eliminar correctament pel canal normal, cosa que provoca aquest augment de pressió. Pot ser lleu i crònic -glaucoma crònic- o brusc, a causa d’altres processos. L'oftalmòleg ha d’examinar el pacient de manera urgent, especialment en el cas de les formes agudes.

Consulta totes les preguntes

Amb la col·laboració de:

AGAF SEEBV COOOC FEFAC