Fidel Rojo

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES

D'un aparentment inofensiu quist a la parpella, a un tumor que va poder comprometre-li l’ull i la visió. En Fidel ens explica com va evolucionar la seva malaltia i com, a l’IMO, va aconseguir aturar-la d'arrel.

fidel rojo

Petits bonys, berrugues o granets a la zona palpebral no han de ser menyspreats o passats per alt, ja que, en ocasions, poden estar indicant l'existència d'un tumor, com va succeir en el cas d’en Fidel Rojo. "La meva dermatòloga em va extirpar un quist a la parpella inferior de l'ull esquerre, que va resultar ser cancerigen", explica. "Ella mateixa em va derivar a un altre dermatòleg, especialista en cirurgia de Mohs (un tractament quirúrgic per al càncer cutani), que em va operar un mes després."

Aparentment tot el carcinoma havia estat extirpat, però en Fidel notava que no estava completament "net" i, malgrat que li van assegurar que no havia de preocupar-se, va insistir a fer-se un TAC. Les seves sospites es van confirmar: al cap d’un mes de la cirurgia, el càncer no només no s'havia eliminat per complet sinó que havia deixat de ser extern i s'havia ficat a l'interior de l'ull. Va ser llavors que va acudir a la clínica oftalmològica en què s’estava tractant d'un principi de glaucoma, on el va atendre l'especialista corresponent. No obstant això, com admet, "en aquest centre no em van transmetre la confiança necessària per posar-me a les seves mans i tampoc em van donar una resposta ràpida. Després de sol·licitar-me una nova biòpsia, em van enviar a casa dient-me que esperés tranquil·lament la seva trucada, però passaven els dies i la trucada no arribava. Mentrestant, la meva angoixa seguia creixent, ja que el dermatòleg que m'havia operat inicialment es mostrava nerviós i preocupat, i m’assegurava que m'hi anava la vida". Afortunadament, assegura, una companya de feina de la seva filla els va recomanar venir a l’IMO.

Segons relata, "vam trucar un diumenge a la nit i dilluns al matí em van visitar al Departament d'Oculoplàstica. Vaig tornar dimarts per veure’m amb el Dr. Ramón Medel, al qual vaig portar de seguida els resultats del nou TAC que em va demanar, i em va operar l'endemà. Em va garantir que no m’extirparia l'ull, com sí m'havien dit a l'altra clínica. Així ho va fer: me’l va salvar". Per això, en Fidel reconeix estar molt agraït, ja que conserva una bona visió i, sobretot, no té cap rastre del carcinoma, que ha estat completament eliminat, si bé segueix sotmetent-se a radiació preventiva de reforç. "Ara tinc la certesa que tot va per bon curs, gràcies a la intervenció de l’IMO en l'assumpte amb diligència i amb professionalitat." A més, un factor de confiança que destaca és que "l'experiència de l'equip del Dr. Medel, amb una tècnica molt depurada, és evident; sense oblidar la seva excel·lència tant en el tractament quirúrgic com en el tracte humà".