Ens ha visitat… el Dr. Hernán Gras, especialista en retina i vitri

Ens retrobem amb el Dr. Hernán Gras, que va fer un màster a l’IMO al curs 2004-2005. Ara és especialista en retina i vitri al Centro Visión de Mendoza, Argentina. Aprofitem la seva visita llampec per xerrar uns quants minuts amb ell.

Com recorda la seva experiència a l’IMO?
Mai no m’hauria pensat poder fer un màster a l´ IMO. Va ser una experiència molt millor que no m’havia imaginat i més que no em pensava que podria arribar a fer en la meva professió.

Què el va impulsar a fer el màster?
A l’Argentina, el Dr. Borja Corcóstegui és molt conegut, igual que en d’altres parts del món. Vaig aprofitar unes vacances a Espanya per fer una rotació a l’IMO durant una setmana. En aquell moment em vaig adonar de la qualitat de l’equip mèdic i de l’oportunitat que podia significar per a mi fer el màster en retina i vitri a l’IMO.

Què va suposar el màster a la seva trajectòria professional?
Quan vaig acabar el màster va ser un moment dur perquè vaig haver de tornar a l’Argentina i em va generar força ansietat haver de començar de nou. No sabia ni com ni on aniria a treballar per aplicar els coneixements que havia après. Per sort i gràcies a la bona formació que vaig obtenir tant abans com durant la meva estada a l’IMO, no em va ser gens difícil. El màster va ser un “trampolí” i vaig trobar feina amb força rapidesa a l’hospital on volia exercir. Avui puc dir que sóc soci d’aquella clínica.
Quins temes l’interessen més del seu camp?
Estic molt dedicat al tractament de la retina, que és un camí molt llarg al qual cal dedicar molt de temps i d’esforç. M’apassiona la cirurgia de retina i vitri i sobretot la màcula; m’estic especialitzant en edemes maculars, DMAE…

Com veu l’IMO de 2010?
El nou IMO m’ha deixat bocabadat. És el primer cop que visito la nova seu… Sembla la Capella Sixtina! Però el personal és el mateix de sempre, ple de pulcritud i de calidesa; per mi és immillorable. La gent que treballa aquí fa que em senti com a casa. De fet, durant el màster ho va ser, quasi literalment, perquè dormia aquí dues o tres vegades a la setmana.
Gràcies i bona tornada cap a l’Argentina