Cossos flotants o petites taques que entorpeixen la visió

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES
Imagen con visión normal

Visió normal

Imagen con ojo afectado

Visió d'un ull afectat

Cossos flotants

Els cossos flotants o mosques volants són unes petites taques que moltes persones veuen movent-se al camp visual, especialment quan miren un fons llis com, per exemple, una paret o el cel.

Es tracta de trossets diminuts de substància gelatinosa que es formen a l’humor vitri, el líquid transparent que omple l’interior de l’ull.

Tot i que sembla que siguin davant de l’ull, en realitat floten a l’humor vitri i allò que la visió percep són les ombres que els cossos flotants projecten damunt la retina. Generalment no són gaire importants i corresponen al procés d’envelliment.

Si vols més informació sobre aquesta patologia, clica a aquest enllaç.

Com hem d'actuar?

Els cossos flotants no es poden prevenir. El que sí que es pot fer és detectar precoçment possibles complicacions que s’hi relacionen. Es recomana consultar l’oftalmòleg:

  • Si de sobte apareixen més cossos flotants
  • Si veus centellejos de llum
  • Si experimentes una pèrdua de visió lateral
  • Si la pèrdua de visió està relacionada amb un postoperatori oftalmològic, el pacient ha de rebre atenció tan aviat com sigui possible.
Dades personals
Foto DNI / NIE / Pasaporte
Adjunta fotografía de tu documento de identidad
Dades del pacient
Foto DNI/NIE/Pasaporte
Adjunta fotografia del document d'identitat del pacient, si es tracta d'un menor d'edat, també has d'adjuntar el document que t'acredita com a tutor legal.
Dades mèdiques oftalmològiques
Historial mèdic general (no oftalmològic)
Si us plau, completa el següent qüestionari amb les dades que coneguis
Historial oftalmològic
Si us plau, completa el següent qüestionari amb les dades que coneguis
Dades de facturació
Informes
Si disposes de proves, imatges oftalmològiques o informes, et preguem que ens els adjuntis. Pots enviar-nos proves antigues com a informació addicional, però t'aconsellem afegir proves amb data recent (preferiblement no més de 30 dies), atès que no podem garantir una orientació fiable realitzada sobre la base de proves més antigues.