Com tenir cura de l’aspecte de la cara a l’estiu?

5 de juliol de 2023

L’estiu és una època de l’any crucial per al manteniment de la pell del rostre i l’escot. Això es deu, principalment, als danys que l’exposició solar i la calor poden arribar a causar.

De cures i consells de prevenció parlem amb la Dra. Isabel Mayo, experta en estètica i rejoveniment ocular i facial de les nostres clíniques de Barcelona i Manresa. 

Hidratació i lluminositat a l’estiu

Probablement, els més habituals són la deshidratació i l’aparició d’arrugues o taques cutànies. Per això és important que puguem prevenir i mitigar, en la mesura del possible, aquests efectes indesitjats, amb tractaments que ens ajudin a protegir-la i millorar-ne l’aspecte.

¿Un primer consell? Això explica la Dra. Isabel Mayo

El primer consell és que protegim la pell amb una crema solar amb un factor de fotoprotecció SPF 50. Si, a més, desitgem hidratar, prevenir danys i millorar l’aspecte de la pell, una de les millors opcions és fer-nos un tractament amb skinboosters, unes microinjeccions de substàncies de farciment que hidraten la pell a fons.

Dra. Isabel Mayo

La Dra. Isabel Mayo és especialista en cirurgia plàstica palpebral i en tractaments de rejoveniment oculofacial.

Aquesta teràpia que pot dur-se a terme còmodament a la consulta, en uns minuts i que no deixa marques visibles. El resultat es pot apreciar en uns dies i ja podrem notar una pell més lluminosa i elàstica, amb les arrugues atenuades.

Un altre tractament molt demandat, que també es duu a terme a la consulta i millora l’aspecte de la nostra pell, és la mesoteràpia facial: «Consisteix a aplicar microinfiltracions d’un còctel de substàncies, entre elles les susbtàncies de farciment, que revitalitzen la pell», afegeix l’especialista.

L’estrès del dia a dia, la genètica, les rutines de cura o l’alimentació són alguns dels factors que influeixen en la pell facial

Si, a més, busquem combatre la flacciditat cutània, els nostres grans aliats són els inductors de col·lagen, que poden complementar-se amb Ultherapy (ultrasons amb resultats similars a un lífting quirúrgic).

Estas tècniques, aclareix la Dra. Mayo:

Ofereixen resultats que poden apreciar-se a partir de les tres setmanes i fins als tres mesos de la seva aplicació. Principalment, aquest tractament tiba la pell i estimula la producció de col·lagen per renovar-la i tonificar-la des de l’interior.

Dra. Isabel Mayo

A l'IMO Grup Miranza comptem amb experts en medicina estètica ocular i facial, que puguin fer tractaments per millorar l'aspecte de la pell.

Com revitalitzar l’aspecte del rostre

D’altra banda, en època estival també podem restaurar el volum perdut en certes zones del rostre (per exemple, les ulleres) o millorar l’aspecte d’algunes arrugues amb substàncies de farciment o amb els mateixos inductors de col·lagen amb efecte voluminitzador. “Amb aquests tractaments aconseguim activar la producció natural de col·lagen i elastina, i dotem la pell de textura, revitalitzant-ne l’aspecte, difuminant les arrugues i millorant la definició de contorns i volums”, matisa la Dra. Mayo.

Així mateix, la substància injectable és un altre tractament de medicina estètica que persegueix minimitzar o eliminar les arrugues, revitalitzant l’aspecte de la pell del rostre.  Sol aplicar-se en la zona superior de la cara i, segons l’experiència de l’especialista:

És un dels tractaments que fem amb més freqüència i, cada vegada, des d’edats més primerenques, ja que, aplicat precoçment, té un efecte preventiu enfront de l’aparició de les primeres arrugues.

Dra. Isabel Mayo

Descobrim algunes d’aquestes teràpies en aquest vídeo!

I després de l’estiu?

Tras los meses de verano, idealmente, a partir de octubre, cuando ya disminuye la intensidad solar, podemos poner a punto de nuevo la piel del rostro y tratar las manchas, arrugas y la perdida de vitalidad, así como la flacidez que hayan podido ir apareciendo. Además de todos los tratamientos mencionados, es momento de añadir otros, que también pueden llevarse a cabo en consulta, como:

  •  La llum per pulsació intensa (IPL) revitalitza, dona lluminositat i unifica el to de la pell. És ideal per a taques, arrugues fines, enrogiments o pells apagades i desvitalitzades.
  • El làser CO2 permet corregir cicatrius, eliminar arrugues, tibar la pell i millorar les taques i els porus.
  • Els pílings faciliten la generació de cèl·lules noves després de l’aplicació de productes químics que provoquen la descamació i eliminació de les capes cutànies superficials. Així, es combaten alguns tipus d’arrugues i defectes cutanis superficials i es millora la qualitat i l’aspecte de la pell.

IMO Institut de Microcirurgia Ocular

Josep María Lladó, 3
08035 Barcelona
Tel: 934 000 700
E-mail: informacion@imo.es
Veure mapa a Google Maps

En cotxe

Coordenades navegador GPS:
41º 24’ 38” N – 02º 07’ 29” E

Sortida 7 de la Ronda de Dalt (costat muntanya). La clínica compta amb un aparcament de més de 200 places.

En bus

Autobús H2: Rotonda de Bellesguard, parada 1540

Autobús 196: Josep Maria Lladó-Bellesguard, parada 3191

Autobusos H2, 123, 196: Ronda de Dalt – Bellesguard, parada 0071

IMO Grup Miranza Madrid

C/ Valle de Pinares Llanos, 3
28035 Madrid
Tel: 910 783 783
Veure mapa en Google Maps

Transport públic

Metre Lacoma (línia 7)
Autobusos:

  • Línies 49 i 64, parada “Senda de l’Infant”
  • Línia N21, parada “Metre Lacoma”

Horaris

Atenció al pacient: de dilluns a divendres, de 8 h a 20 h

IMO Grup Miranza Andorra

Av. de les Nacions Unides, 17
AD700 Escaldes-Engordany, Andorra
Tel: (+376) 688 55 44
Veure mapa a Google Maps

IMO Manresa

C/ Carrasco i Formiguera, 33 (Baixos)
08242 – Manresa
Tel: 938 749 160
Veure el mapa a Google Maps

Transport públic

FGC. Línia R5 i R50 direcció Manresa. Estació: Baixador de Manresa

Horaris

De dilluns a divendres de 8:30 a 13:30 i de 15:00 a 20:00 h

Pide cita

Et truquem

Indica'ns les següents dades perquè puguem cridar-te i ajudar-te en tot el que necessitis.