Com prevenir problemes de visió?

12 d'abril de 2022

Si no tens símptomes

La salut ocular es bàsica per poder gaudir d’una bona qualitat de vida. Per aquesta raó, amb l’objectiu de garantir un bon estat visual, és important adquirir hàbits saludables –que incloguin exercici moderat i una dieta rica en antioxidants i Omega 3–, i sotmetre’s a revisions oftalmològiques periòdiques. La freqüència d’aquestes exploracions dependrà de la nostra edat, estat general de salut, antecedents personals i familiars de malaltia ocular, a més de les nostres circumstàncies i necessitats visuals.

Un bon examen oftalmològic i optomètric permetrà diagnosticar patologies oculars que poden avançar sense mostrar símptomes i també descobrir l’aparició o l’augment de defectes de refracció o d’altres problemes visuals. Aquesta prevenció resulta especialment important en alguns grups de població, els quals haurien de fer-se controls de la visió de manera regular.

Després d’una primera exploració al naixement per descartar anomalies oculars congènites, els 3-4 anys són un moment clau per dur a l’oftalmòleg els més petits i evitar que passin desapercebudes patologies com l’”ull gandul” o l’estrabisme. Atès que la visió es troba en desenvolupament durant la primera dècada de vida, fins els 10 anys es recomana que els controls siguin anuals i, en endavant, biennals fins els 16.

En l’edat adulta, vora els 40 anys es comença a activar el procés degeneratiu de l’ull i, per això, sobre tot a partir dels 50, s’aconsella acudir a revisió cada dos anys per fer-se una exploració completa. D’aquesta manera es poden detectar patologies incipients que afectin la retina i el nervi òptic, a banda de rebre assessorament perquè la presbícia o la cataracta no perjudiquin la qualitat visual i de vida.

Independentment de l’edat, per als pacients amb defectes refractius (especialment alta miopia), diabetis, hipercolesterolèmia, problemes vasculars o antecedents de patologia ocular, la periodicitat de les exploracions ha de ser anual.

Si tens símptomes

A més de les revisions oculars periòdiques i d’altres mesures preventives per evitar riscs innecessaris per a la visió, és important conèixer els diferents símptomes que solen acompanyar determinades patologies oculars i que, per tant, en cas que apareguin, han de ser motiu de consulta amb l’oftalmòleg.

És el cas de la pèrdua d’agudesa o de camp visual, la visió borrosa o doble, l’aparició de mosques volants o taques negres, l’ull vermell o ploraner, la sensació de cos estrany, la presència de lleganyes o la desviació de la mirada.

Si tens dubtes

Clica aquí i fes-te un ràpid test de visió

IMO Institut de Microcirurgia Ocular

Josep María Lladó, 3
08035 Barcelona
Tel: 934 000 700
E-mail: informacion@imo.es
Veure mapa a Google Maps

En cotxe

Coordenades navegador GPS:
41º 24’ 38” N – 02º 07’ 29” E

Sortida 7 de la Ronda de Dalt (costat muntanya). La clínica compta amb un aparcament de més de 200 places.

En bus

Autobús H2: Rotonda de Bellesguard, parada 1540

Autobús 196: Josep Maria Lladó-Bellesguard, parada 3191

Autobusos H2, 123, 196: Ronda de Dalt – Bellesguard, parada 0071

IMO Grup Miranza Madrid

C/ Valle de Pinares Llanos, 3
28035 Madrid
Tel: 910 783 783
Veure mapa en Google Maps

Transport públic

Metre Lacoma (línia 7)
Autobusos:

  • Línies 49 i 64, parada “Senda de l’Infant”
  • Línia N21, parada “Metre Lacoma”

Horaris

Atenció al pacient: de dilluns a divendres, de 8 h a 20 h

IMO Grup Miranza Andorra

Av. de les Nacions Unides, 17
AD700 Escaldes-Engordany, Andorra
Tel: (+376) 688 55 44
Veure mapa a Google Maps

IMO Manresa

C/ Carrasco i Formiguera, 33 (Baixos)
08242 – Manresa
Tel: 938 749 160
Veure el mapa a Google Maps

Transport públic

FGC. Línia R5 i R50 direcció Manresa. Estació: Baixador de Manresa

Horaris

De dilluns a divendres de 8:30 a 13:30 i de 15:00 a 20:00 h

Pide cita

Et truquem

Indica'ns les següents dades perquè puguem cridar-te i ajudar-te en tot el que necessitis.