Com es poden prevenir i tractar les ulleres?

Les úniques ulleres que es poden prevenir són les adquirides, utilitzant una bona protecció solar que eviti l'aparició de taques a la pell. A partir d'aquí, la solució per a aquest tipus d'ulleres són procediments despigmentants, com ara pílings o làser. Aquest també és el tractament indicat per a les ulleres racials.

En canvi, les ulleres familiars hereditàries es tracten amb injeccions d'àcid hialurònic, que restauren el volum i, amb això, milloren la incidència de la llum, de manera que dissimulen l'efecte de la ullera. Una altra opció és la carboxiteràpia, que consisteix en microinjeccions subcutànies de diòxid de carboni (CO2) per facilitar l'oxigenació i la circulació de la zona, que adquireix de nou una tonalitat rosada i una textura més llisa. Tots dos tractaments (injeccions d'àcid hialurònic i carboxiteràpia) poden combinar-se.

Per tant, és fonamental tractar la ullera en funció de la seva causa i oferir consell personalitzat a cada pacient.

Encara que no evitin l'aparició de bosses i d'ulleres, unes bones cures de la pell –sobretot una bona protecció solar, ja que el sol és un dels principals factors d'envelliment– ajudaran a fer que aquests problemes siguin menys acusats.