Cirurgia escleral

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES
Èxit elevat amb menys risc de complicacions respecte de la tècnica estàndard
cirugía escleral

Què és?

La cirurgia escleral és la que es refereix a la col•locació de procediments damunt l’escleròtica. Són elements de silicona que es suturen a la paret de l’escleròtica on normalment hi ha les ruptures retinals. Aquesta col•locació de procediments de silicona s’ha de combinar amb criocoagulació o amb làser de coagulació de les ruptures de la retina.

En quins casos es fa?

Es fa en casos de despreniments de la retina que tenen lloc per primera vegada. Mitjançant aquesta tècnica poden guarir-se i s’evita treballar dins de l'ull.

Exàmens previs

Requereix un examen ocular complet i un examen molt minuciós especialment a la zona despresa per detectar totes les ruptures. Es fa amb l’oftalmoscopi binocular indirecte i amb la lent de tres miralls examinant a través d’una làmpada de fenedura.

Abans de la intervenció

És una cirurgia segura quant a possibles complicacions postoperatòries.

Durant la intervenció

Cal dissecar els músculs oculars, agafar-los amb fils i desplaçar l'ull per suturar la peça de silicona. Normalment es fa amb anestèsia retrobulbar i sedació, és a dir, anestèsia local a més de sedació del pacient.

Riscos

El risc és que el despreniment de retina no es guareixi amb aquesta tècnica, cosa que generalment pot passar si no s’han detectat correctament les ruptures existents. També pot haver-hi sagnat i inflamacions, però aquestes complicacions són de caràcter excepcional.