Cirurgia en tumors de la conjuntiva

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES
tumor-benigno-conjuntiva

Què és?

És l’extracció quirúrgica de tumors de la conjuntiva, generant la mínima cicatriu possible i buscant l'extracció total de la lesió. En cas que el tumor sigui maligne, s'ha d'enviar a fer-ne un estudi anatomopatològic (biòpsia).

En quins casos es fa?

La cirurgia està indicada per a tots els casos de tumor maligne. En els casos en què la lesió no es pot eliminar completament, un cop la biòpsia en confirma el diagnòstic s’ha de definir la teràpia coadjuvant (quimioteràpia, radioteràpia).

Si el tumor és benigne, la cirurgia està indicada en casos en què impliqui un risc per a la visió. En altres casos, es poden observar i seguir clínicament.

Exàmens previs

S’ha de fer un examen oftalmològic complet. És indispensable un TAC i/o una ressonància orbitària. En funció del tipus de tumor que es sospiti que hi ha, en alguns casos caldran exàmens de suport diagnòstic i valoracions oncològiques sistèmiques.

La intervenció

És important no prendre anticoagulants ni aspirina abans de la cirurgia. El procediment es fa amb anestèsia local i amb sedació.

Riscos

En alguns casos no és possible l’extracció total del tumor i s’ha de recórrer a teràpies coadjuvants. S’han de fer seguiments periòdics a llarg termini per descartar recidives i metàstasis.