Cirurgia de l’orbitopatia tiroïdal

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES
Experts en
6
tècniques quirúrgiques diferents
Incisions
100%
invisibles passat el postoperatori
Thyroid

Què és?

L’orbitopatia tiroïdal causa engrossiment i augment de volum dels músculs i el greix de darrere de l'ull. L’exoftàlmia té lloc perquè l'òrbita és un espai rígid i els músculs i el greix desplacen l'ull cap endavant buscant espai. Durant aquest procés s’esdevé, a més, la retracció de les parpelles i l’estrabisme.

La cirurgia de descompressió orbitària per a l’exoftàlmia consisteix a obrir espai a l'òrbita mitjançant unes “finestres” a l’os que permeten que els músculs i el greix tinguin més espai i per tant l'ull pugui tornar enrere. Un cop solucionada l’exoftàlmia, i si és necessari, es poden corregir tant l’estrabisme com la retracció palpebral si n’hi ha.

En quins casos es fa?

En tots els casos d’exoftàlmia, però si la visió està seriosament amenaçada per la pressió a l'òrbita és necessari, a més, fer-ho com abans millor.

Exàmens previs

Cal un examen oftalmològic i palpebral complet i una TAC d’òrbites.

Abans de la intervenció

No prendrem anticoagulants ni aspirina abans de la cirurgia. És indispensable suspendre el consum de tabac.

Durant la intervenció

El procediment es fa amb anestèsia local i sedació o amb anestèsia general en funció del cas. És possible fer una descompressió bilateral en una sola intervenció.

Microinstruments en patologies de parpelles i òrbita. Dr. Ramón Medel – IMO Barcelona

Riscos

La cirurgia busca sempre la simetria entre tots dos ulls, però hi ha el risc d’hiper o hipocorrecció. Després de la descompressió pot quedar alguna malposició palpebral (retracció o ptosi) i pot haver-hi doble visió, que en alguns casos és transitòria i en d’altres no. Tant la malposició com l’estrabisme es poden corregir posteriorment.